Teknoloji

WhatsApp kullanıcıları yakında bir telefona birden fazla WhatsApp hesabı ekleyebilecek

whatsapp grupları

Birden fazla WhatsApp hesabı kullanıyorsanız sıradaki güncelleme sizin için ilgi çekici olabilir. WABetaInfo sitesinin haberine göre; mesajlaşma platformunun Android uygulaması için hazırlanan son beta sürümü, kullanıcıların bir cihaza birden fazla hesap eklemesini ve bu profiller arasında geçiş yapabilmesini mümkün hâle getiriyor.

Söz konusu özellik, Meta’nın sahibi olduğu Instagram’ın çoklu hesap desteğine benzer şekilde işliyor gibi görünüyor. Ekranın alt kısmında açılan bir pencere kullanıcılara mevcut hesaplarını ve yeni hesap ekleme seçeneğini gösteriyor.

Tüm yeni hesaplar kullanıcının cihazında saklanacak ve kullanıcılar diledikleri zaman hesaptan çıkış yapabilecek. Farklı iş ve kişisel numaraları olanlar veya Kanallar gibi en son sosyal medya merkezli WhatsApp özelliklerini denemek isteyenler için çoklu hesap desteği avantajlı olabilir. Bu güncelleme, fotoğraflar ve anketler gibi yayınları takipçilere göndermeyi sağlıyor. Şirket gelecekte bu tarz özellikler üzerinden para kazanmayı hedefliyor. Buna ek olarak, servis için kullanıcı adı özelliği üstünde çalışıldığı da biliniyor.

WhatsApp kısa süre önce bir hesabı birden fazla telefona eklemeye izin vermişti

Kısa bir süre önce bir WhatsApp hesabını birden fazla telefona eklemek mümkün hâle gelmişti. Bu güncelleme sayesinde bir hesap dört farklı telefonda kullanılabiliyor. Daha önce kullanıcılar tablet ve bilgisayarın yanında tek bir telefona hesaplarını ekleyebiliyordu.

WhatsApp’ın çoklu hesap desteğinin ne zaman kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor. Şimdilik sadece Android uygulamasının beta sürümünde görülen bu desteğin tüm platformlarda mevcut olacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER