Manşetler

WhatsApp kullanıcı isimleri özelliğini test ediyor

whatsapp hd video

WhatsApp kullanıcılarına düzenli olarak yeni özellikler sunuyor. Önümüzdeki dönemde bunlara yenileri eklenecek gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, platform için “kullanıcı isimleri” özelliği üstünde çalışılıyor. Bu özelliğin izleri servisin Android uygulamasının en yeni beta sürümünde profil bölümünde görüldü. Burada kullanıcılar tıpkı Instagram ve Twitter gibi platformlarda olduğu gibi kendilerine özgü bir isim seçebiliyor.

Böylelikle WhatsApp, Meta’nın sahibi olduğu Instagram’a bir adım daha yaklaşıyor. Ancak kullanıcı isimlerinin platformda nasıl işleyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Kullanıcı isimlerinin gelişiyle birlikte platformda kullanıcıların birbirlerini bulma şekli ciddi anlamda değişebilir. Hâlihazırda telefon numarası veya QR koduyla platformda yeni kişileri eklemek mümkün. Ancak kullanıcı ismiyle ekleme imkanı sayesinde telefon numarasını gizli tutarak da platformda iletişim kurulabilecek gibi görünüyor. Kullanıcı adıyla başlatılan sohbetlerde de uçtan uca şifreleme desteğinin sunulması bekleniyor.

Platform için kısa süre önce mesaj düzenleme özelliğinin duyurusu yapılmıştı. Bu özellik, kullanıcılara 15 dakika boyunca gönderdikleri mesajları düzenleme imkanını veriyor. Yine kısa bir süre önce duyurulan Sohbet Kilidi özelliği ise seçili sohbetleri şifre veya biyometrik kilitle koruma altına almak mümkün oluyor. Sohbet Kilidi aktif edildiğinde uygulama bildirimleri durduruluyor.

WhatsApp kullanıcı isimlerini ne zaman herkese açacak?

WhatsApp’a kullanıcı isimlerinin ne zaman ekleneceği konusunda şu an için bilgi verilmiş değil. Ancak beta testlerinin tamamlanmasının ardından tüm kullanıcılara dağıtımın yapılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER