Teknoloji

Tüm WhatsApp sohbetlerinizde süreli mesajları geçerli yapabilirsiniz

whatsapp süreli mesajlar

WhatsApp, kullanıcıların bir sohbetteki mesajları belirli bir süre sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlamalarına olanak tanıyan süreli mesajlar özelliğine yeni işlevler ekliyor.

WhatsApp, kullanıcıların artık tüm yeni bire bir sohbetleri için kaybolan mesajları otomatik olarak açma seçeneğine sahip olacağını ve böylece gelecekteki tüm mesajların hizmetten otomatik olarak silineceğini söylüyor.

Meta’ya ait mesajlaşma servisi, ayrıca kullanıcılara bir mesajın ne kadar süre silineceği konusunda daha fazla seçenek sunduğunu söylüyor. Özellik geçen yılın kasım ayında ilk kez kullanıma sunulduğunda, kullanıcıların yalnızca yedi gün sonra mesajların kaybolmasını seçme imkanı bulunuyordu. Ancak ileride, bunları yalnızca 24 saat veya 90 gün sonra silme seçeneği de olacak. Yeni işlevin geliştirilmekte olduğu daha önce WABetaInfo tarafından bildirilmişti.

WhatsApp, süreli mesajları varsayılan olarak açmanın mevcut sohbetleri etkilemeyeceğini belirtiyor. Yeni bir bire bir sohbet başlattığınızda, bunun varsayılan olarak açık olduğunu söyleyen bir notun yanı sıra kaybolan mesajlar özelliğinin açık olduğunu söyleyen bir bildirim görünüyor. Böylece kişileriniz bunun kişisel bir şey olduğunu düşünmeyecektir. Ayrıca, bireysel sohbetler için ayarı kapatma seçeneğiniz de bulunuyor.

Yeni varsayılan ayar grup sohbetlerini etkilemese de WhatsApp, gruplar oluştururken süreli mesajlar özelliğini etkinleştirmenize izin vermek için yeni bir seçenek eklediğini söylüyor.

WhatsApp, yeni özelliklerin artık tüm platformlarda kullanılabileceğini söylüyor. Onları nasıl kullanılacağına ilişkin talimatları WhatsApp’ın SSS bölümünde bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER