Teknoloji

WhatsApp süreli mesaj özelliğinin detaylarını paylaşmaya devam ediyor

whatsapp süreli mesaj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp süreli mesaj özelliğini bu ay içinde kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları, uygulama aracılığıyla arkadaşlarıyla olan sohbetlerinde yazılanların 7 gün içinde otomatik silinmesini sağlayabilecek. Bireysel sohbetlerde herkes bu özelliği aktif hâle getirebilecek. Grup sohbetlerinde ise yetki yöneticilerde olacak.

WhatsApp’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “7 gün ile başlamamızın sebebi bu sürenin kullanıcılara sohbetlerin kalıcı olmadığını göstermek için yeterli olduğuna inanmamız. Ayrıca sohbetlerin ne için yapıldığının da unutulmaması gerekiyor. Bazen birkaç gün önce gönderilen bir alışveriş listesine veya mağaza adreslerine bakma ihtiyacı doğabiliyor. Bu nedenle 7 günlük bir süre optimum görünüyor.”

Süreli mesajlarda fotoğraf ve videolar da 7 günün sonunda silinecek. Mesajlar da tüm tarafların ekranından yok olacak. Yine de, ekran görüntüsü alınabildiğini ve mesaj kopyalanabildiğini belirtmekte fayda var.

WhatsApp süreli mesaj özelliğinin kişi veya grup bazında aktif hâle getirilmesine izin verecek. Yani her bir kişi veya grup için bu özellik ayrı ayrı çalıştırılacak. Özellik aktif hâle geldiğinde WhatsApp’taki kişi veya grup bilgileri üzerinden kullanıma açılacak. Eskiden gönderilen mesajlar bu özellikten etkilenmeyecek. Süreli mesaj özelliği bu ay içinde dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER