Teknoloji

WhatsApp iOS ile Android arasında sohbet geçmişi taşıma özelliğini test ediyor

whatsapp kanallar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp, WABetaInfo ve 9to5Google‘ın haberlerine göre, kullanıcılarının sohbet geçmişlerini iOS’tan Android’e aktarmaları için bir yol geliştiriyor. Bu özellik, Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma hizmetiyle ilgili en büyük sıkıntılardan birini düzeltebilir.

Şimdiye kadar mesajlarınızın bir yedeğini iPhone ve Android arasında taşımanız mümkün olmadı, yalnızca aynı işletim sistemini çalıştıran telefonlar arasında aktarmanın bir yolu bulunuyor. Geliştirme aşamasındaki özelliğin ayrıntıları, en azından nisan ayından bu yana WhatsApp’ın yazılımında yer alıyormuş.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, WhatsApp’ın iOS uygulamasında yeni bir “Sohbetleri Android’e taşı” seçeneğini gösteriyor. İkinci bir ekran görüntüsü, aktarım gerçekleşirken kullanıcıların iPhone’larında WhatsApp uygulamasıyla açık biçimde tutmalarını isteyen bir ekran gösteriyor. Şimdiye kadar, kanıtların çoğu iOS’tan Android’e aktarım özelliğine işaret ediyordu, ancak WABetaInfo daha önce bunun tersinin de mümkün olacağını bildirmişti.

XDA Developers‘ın bildirdiğine göre WhatsApp’ın yeni aktarım aracı, Google tarafından geliştirilmekte olan yeni bir “Android’e Geç” iOS uygulamasının parçası olabilir. Apple’ın kullanıcıların Android’den iOS’a geçiş yapmalarına yardımcı olmak için sunduğu “Move to iOS” uygulamasına benzer şekilde, Android’e Geç de Google’ın işletim sistemine geçişi kolaylaştırabilir. XDA Developers’a göre Google’ın uygulamasındaki kod, WhatsApp’ın henüz yayınlanmamış aktarım aracıyla entegre olabileceğini gösteriyor.

Veri taşıma özelliğiyle ilgili haberler WhatsApp’ın çoklu cihaz desteğini beta olarak test etmeye başlamasından, hemen sonra ortaya çıktı. Söz konusu özellikle birlikte kullanıcılar her şeyi tek bir telefon üzerinden yönlendirmeye gerek kalmadan birden fazla cihazdan konuşmalarına erişebilecekler.

Ayrıca WABetaInfo, sohbet geçmişlerini platformlar arasında aktarmanın yanı sıra, WhatsApp’ın bunları farklı telefon numaraları arasında aktarmanın bir yolunu geliştirdiğini de bildiriyor. Bu özelliklerden herhangi birinin ne zaman yaygın olarak kullanılabilir olabileceği şu anda belli değil.

İLGİLİ HABERLER