Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteği için önemli detay ortaya çıktı

whatsapp web

WhatsApp çoklu cihaz desteği için beklenen doğrulama bir süre önce gelmişti. Özelliğin beta testinin başladığı da bu hafta ortaya çıkmıştı. WABetaInfo sitesi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, çoklu cihaz desteğine dair önemli bir detayı gözler önüne seriyor.

Bu ekran görüntüsüne göre, çoklu cihaz desteği hesap başına sadece bir telefonla sınırlı olacak. Yani kullanıcılar birden fazla Android telefonda veya bir iPhone’da ve bir de Android telefonda aynı WhatsApp hesabını kullanamayacak.

Bu kısıtlamanın çoklu cihaz desteğini heyecanla bekleyen pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğratacağı söylenebilir. Yine de, WhatsApp’ın bu kısıtlamayı sınırlı bir süre için uyguluyor olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Sızan ekran görüntüsüne göre, kullanıcılar ilk etapta dört farklı platform üzerinden WhatsApp’a tek bir hesapla erişebilecek. Akıllı telefonun yanı sıra WhatsApp Web, WhatsApp masaüstü ve Facebook Portal akıllı ekran uygulamaları üzerinden aynı WhatsApp hesabına ulaşmak mümkün olacak.

whatsapp çoklu cihaz desteğiKullanıcıların hâlihazırda olduğu gibi masaüstü veya web uygulaması üzerinden WhatsApp’ı açtıklarında telefona yakın olması gerekmeyecek. Daha önce ortaya çıktığı gibi, WhatsApp’ın iOS ve Android uygulamaları arasında sohbet geçmişi taşımak da bu yeni dönemde mümkün olacak.

Haziran ayının başlarında WhatsApp çoklu cihaz desteği için yaklaşık iki aylık bir süreye ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti. Dolayısıyla temmuz ayının sonlarında veya ağustos ayının ilk günlerinde bu desteğin tüm WhatsApp kullanıcılarına açılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER