Teknoloji

Google iOS için Android’e Geç uygulaması hazırlıyor

google play store çince uygulamalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, iPhone veya iPad kullanıcılarının Android telefon ve tabletlere geçişini kolaylaştırmak için bir araç çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Apple’ın Android için çıkardığı “Move to iOS” uygulamasına benzer şekilde, iOS App Store’da “Android’e Geç” adlı bir Google uygulamasını görebiliriz.

Söz konusu uygulamanın varlığı 9to5Google tarafından keşfedildi. Sitenin “APK Insight” bölümünde, “Veri Geri Yükleme Aracı” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir Android bileşeninin en son versiyonu analiz edildi ve yeni bir uygulamanın işaretlerini veren yeni bir koda rastlandı.

Google’ın şu anda iOS kullanıcılarını Android’e geçirme yöntemi; kişileri, takvim etkinliklerini ve fotoğrafları Google Drive’a yedeklemektir. Ardından aynı Google hesabı yeni bir Android cihaza eklendiğinde ilgili uygulamalar üzerinden içeriğe erişilir.

“Veri Geri Yükleme Aracı”nın 1.0.382048734 sürümünde bulunan yeni kod satırları, iOS için “Android’e Geç” adlı Google yapımı bir uygulamaya atıfta bulunuyor. Uygulamada, aşağıdaki gibi bir metin yer alıyor:

Adım 1: App Store’dan Android’e Geç uygulamasını edinin.

Adım 2: Wi-Fi ayarlarınıza gidin

Adım 3: ^1 ağına bağlanın ve ^2 şifresini girin

Ayrıca araçtaki bazı metinler, geçmişte olduğundan daha fazla iOS verisinin aktarılabileceğini yansıtacak şekilde değiştirildi. Örneğin, artık uygulamanın uygulamaları da aktarabileceğinden söz ediliyor.

Uygulamaları, SMS mesajlarını ve kişileri aktarmak için iTunes yedekleme şifrenizi girin.

Google’ın, iOS uygulamalarının Android sürümünü yeni bir cihaza indirmekten farklı olarak, uygulamaları iOS’tan Android’e nasıl “aktarmayı” planladığı açık değil. Buna rağmen uygulama verilerinin aktarılabilir olacağından emin olabiliriz. Bununla birlikte ücretli uygulamaların aktarılmaması ve bunların Google Play Store üzerinden tekrar satın alınmasının gerekmesi de beklentiler arasındadır.

İLGİLİ HABERLER