Teknoloji

WhatsApp içinde Messenger Rooms işareti ilk kez görüldü

whatsapp hd video

Facebook’un hafta içinde kullanıma sunduğu Messenger Rooms adlı grup video görüşme özelliğinin başka Facebook servislerine geleceğini biliyorduk. WhatsApp, bu servislerden ilki olacak gibi görünüyor. Messenger Rooms entegrasyonunun izleri son WhatsApp beta sürümlerinden birinde görüldü.

WABetaInfo‘nun verdiği habere göre, Facebook Messenger Rooms özelliğini WhatsApp Android uygulamasına ekledi. 2.20.163 numaralı beta sürümünde bu entegrasyonun izleri görülüyor. Güncelleme ile birlikte sohbet içinde buluna paylaş menüsü içine yeni bir “Room” seçeneği ekleniyor. Bu bağlantı sizi Messenger’a yönlendiriyor ve en fazla 50 kişinin katılacağı grup görüntülü görüşmeyi başlatma imkanı sağlıyor.

Aynı zamanda Messenger Room odası oluşturmaya yarayan kestirme, WhatsApp’ın Aramalar sekmesi gibi başka bölümlerinde de bulunuyor.

whatsapp messenger rooms

Bu özellik şu an için sadece belirli ülkelerdeki beta kullanıcıları tarafından erişilebilir durumda. Ancak yakında daha fazla ülkedeki kullanıcıya açılmasını bekliyoruz.

WhatsApp beta programı Türkiye için şu anda dolu olduğu için kayıt imkanı bulunmuyor. Eğer hâlihazırda bir beta kullanıcısıysanız, sözünü ettiğimiz değişiklikleri bizzat uygulama içinden kontrol edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER