Teknoloji

Çok yakında WhatsApp gruplarından sessizce çıkabileceksiniz

whatsapp kanallar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta’ya ait WhatsApp, mesajlaşma platformunu daha kullanıcı dostu hale getirmek için, muhtemelen kullanıcıların gruplardan sessizce çıkmasına izin verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu özellikle ilgili olarak ortaya çıkan bir ekran görüntüsünde, kullanıcılar bir WhatsApp grubundan çıkmak istediğinde, sohbette diğer kişilere bildirimde bulunulmayacağı gösteriliyor. WABetaInfo’ya göre, yalnızca grup yöneticileri gruptan kimin çıktığını görebilir, ancak diğerleri göremez. Bu özellik geliştirme aşamasında olduğundan, beta test kullanıcılarına bile sunulmaya hazır değil.

Şu anda bir kullanıcı herhangi bir gruptan çıktığında, WhatsApp tüm grup katılımcılarını bilgilendirmek amacıyla onun çıktığını bildirmek için sohbete bir sistem mesajı ekliyor.

İlgili haberde, ekran görüntüsünın WhatsApp Masaüstü beta’dan alınmış olduğu belirtilse de, özelliğin gelecekte Android ve iOS için WhatsApp beta sürümlerinde görüleceği dile getirildi. Ancak bu özellik şu anda WhatsApp Desktop beta sürümünde geliştirilme aşamasında ve gelecekteki bir güncellemede kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Son zamanlarda mesajlaşma platformu; emoji reaksiyonları, daha büyük boyutlu dosyaların desteklenmesi ve gruplar dahil olmak üzere, yeni özellikleri kullanıma sunduğunu duyuruyor. Şirket, şimdiye kadar yalnızca 256’ya kadar kişi eklemeye izin verilen bir gruba 512 kişiye kadar ekleme yeteneğini yavaş yavaş kullanıma sunduğunu söyledi.

Ayrıca WhatsApp, daha büyük dosyalar için WiFi kullanılmasını önerdiğini, yükleme veya indirme sırasında kullanıcılara transferinizin ne kadar süreceğini bildirmek için bir sayaç göstereceğini de dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER