Teknoloji

WhatsApp emoji ile reaksiyon özelliğini dağıtıma çıkardı

whatsapp emoji

WhatsApp mesajlara emoji ile reaksiyon özelliğinin duyurusunu daha önce yapmıştı. Söz konusu özellik kullanıcılarla buluşmaya başladı. Emoji ile reaksiyon özelliğine ek olarak, 100 MB olan dosya transfer limitinin 2 GB’a çıkarılması da kullanıcılarla buluşan değişiklikler arasında yer alıyor.

WhatsApp’ın çatı şirketi Meta’dan geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, bu özelliklerin “yakında” dağıtıma çıkacağı belirtilmişti. Bahsedilen zaman sonunda gelmiş gibi görünüyor. Şirketin duyurduğu bir diğer yenilik de gruplardaki maksimum katılımcı sayısının iki katına çıkarılması oldu.

Emoji ile reaksiyon özelliği duyurulduğunda ilk etapta kullanıcılara sınırlı sayıda seçeneğin sunulacağı belirtilmişti. Meta ilerleyen dönemlerde tüm emojilerin ve deri rengi seçeneklerinin destek kapsamına alınacağını açıklamıştı.

Slack ve Telegram gibi platformlarda bir süredir mevcut olan emoji ile reaksiyon özelliğinin göründüğünden daha işlevsel olduğunu söylemek gerekiyor. Buna ek olarak, emoji ile reaksiyon özelliği sayesinde grup sohbetlerindeki mesaj kalabalığının azaltılması da mümkün olabilir. Gruplardaki maksimum katılımcı sayısının 256’dan 512’ye çıktığını da bu noktada hatırlatmakta fayda var.

WhatsApp emoji ile reaksiyon ve 2 GB dosya transfer limiti özelliklerini en güncel sürümüyle kullanıcılarına ulaştırıyor. Daha fazla katılımcılı gruplar desteğinin dağıtımı ise daha uzun sürecek. Meta tarafından verilen bilgiye göre, emoji ile reaksiyon özelliği bir hafta içinde tüm kullanıcıların erişimine açılmış olacak.

İLGİLİ HABERLER