Teknoloji

WhatsApp emoji tepkilerinin sahip olduğu seçenek sayısı genişliyor

whatsapp emoji tepkisi

Meta CEO’su Mark Zuckerberg bir Facebook paylaşımında, WhatsApp kullanıcılarının yakında herhangi bir emoji ile mesajlara tepki verme imkanına sahip olacağını duyurdu. WhatsApp emoji tepkisi yeni simgelerle birlikte daha kullanışlı hâle gelebilir.

Tepe yöneticisi, en sevdiği birkaç emoji simgesini listelemeden önce, “WhatsApp’ta herhangi bir emojiyi tepki olarak kullanma özelliğini kullanıma sunuyoruz.” dedi. Bu yenilik, WhatsApp’ın sınırlı sayıda, yalnızca altı emojiyle tepki verme özelliğini eklemesinden sadece birkaç ay sonra geliyor.

Önceki emoji tepkilerinde olduğu gibi, tepki vermek istediğiniz mesaja uzun basarak özelliğe erişebilirsiniz. Bu, yeni bir artı simgesiyle birlikte önceki altı emoji tepkisini içeren menüyü açacaktır. Artı simgesine dokunulduğunda, standart gülen yüzlerden selamlama emojisi ve eriyen yüz gibi son eklemelere kadar mevcut tüm emojileri içeren bir menü açılır ve farklı cilt tonu varyasyonları da bulunur.

Genişletilmiş WhatsApp emoji tepkisi özelliği, hem iOS hem de Android dahil olmak üzere, hizmetin beta sürümlerinde daha önce görülmüştü. Bu, WhatsApp’ı Meta’nın Messenger hizmetinde zaten mevcut olan işlevlerle uyumlu hâle getiriyor. Genişletilmiş emoji tepkileri özelliği şimdi kullanıma sunulsa da, tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından kullanılabilir hâle gelmesi birkaç haftayı bulacaktır.

İLGİLİ HABERLER