Teknoloji

WhatsApp emoji ile reaksiyon özelliğini resmen duyurdu

whatsapp emoji

WhatsApp mesajlara emoji ile reaksiyon verme özelliğini bir süredir test ediyordu. Hatta özelliğin Android kullanıcılarına dağıtımı bir süre önce başlamıştı. Şirket özelliğin resmi duyurusunu da sonunda yaptı.

Emoji ile reaksiyon özelliği, kullanıcılara bir mesaja yönelik hislerini ekstra bir mesaj veya ayrıca bir emoji göndermeden gösterme imkanını sağlayacak. Meta tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin yakında tüm kullanıcılara sunulacağı belirtildi.

Özelliğin kapsamı ilk başta biraz sınırlı olacak. Kullanıcılar bir mesaja sadece altı emoji ile reaksiyon verebilecek. Ancak burada en popüler emojilerin seçildiğini belirtmek gerekiyor. WhatsApp’ın tepe yöneticisi Will Cathcart ise gelecekte tüm emojilerin ve tüm deri renklerinin destek kapsamına alınacağını açıkladı.

WhatsApp emoji ile mesajlara reaksiyon verme özelliğini getirerek Slack ve Telegram’da bulunan bir aracı kendi kullanıcılarına sunmuş oluyor. Topluluklar özelliğini de duyuran WhatsApp, bir süre önce de maksimum dosya transfer limitini 2 GB’a çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER