Teknoloji

WhatsApp görüntülü grup görüşmelerinde kişileri sessize alma imkanı

whatsapp kanallar

WhatsApp, geçen hafta içinde, grup aramaları sırasında kişileri sessize alma de dahil olmak üzere birçok yeni özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, yalnızca sessize almayı kendileri yapmayı unutan insanları susturmak için değil, aynı zamanda görüşmede olan ve söylediklerinin yankısını duymak istemeyen biriyle aynı odadaysanız da yararlı görünüyor.

Zoom ve Microsoft Teams gibi bazı konferans uygulamaları, toplantı sahiplerinin tüm katılımcıların veya belirli kişilerin sesini kapatmasına izin verse de, bireysel kullanıcılara bir arama sırasında istedikleri kişileri sessize almaları için genellikle bir yol sunmuyor. Bu özellik, muhtemelen en çok maksimum sekiz kişinin katıldığı görüntülü grup aramalarında veya 32’ye kadar kişiyi içeren sesli aramalarda yeni bir kontrol düzeyi sunar.

Yeni sessize alma özelliğine ek olarak, WhatsApp artık bir grup görüşmesi sırasında, toplantı sırasında birine not atmak veya tüm grupla uyumlu olmayabilecek bir şakayı paylaşmak istediğinizde belirli kişilere mesaj göndermenize izin veriyor. Ayrıca WhatsApp, aramaya başladıktan sonra yeni biri katıldığında sizi uyaran yeni bir tabelayı da kullanıma sunuyor.

Mesajlaşma servisi, grup arama özelliğinden daha fazla özelliğin üzerinde de çalışıyor. Cuma günü WhatsApp, artık hangi kişilerin profil fotoğrafınızı, hakkında ve platformda en son ne zaman aktif olduğunuzu gösteren son görülme durumunuzu görebileceğini seçebileceğinizi duyurdu. Bu, profilinizin profesyonel kişilerden veya bu bilgilere 7 gün 24 saat erişmesini istemediğiniz kişilerden gizli kalmasına yardımcı olabilir. Geçen yıl, WhatsApp olası gizlilik etkileri nedeniyle yabancılardan son görülme durumunuzu varsayılan olarak gizlemeye başladı.

Bu arada WhatsApp, geçen hafta içinde, kullanıcıların konuşmalarını Android’den iPhone’a aktarmalarına izin verecek bir özelliği desteklemeye başladı. Şirket daha önce konuşmaların iPhone’dan Android’e aktarılmasına izin vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER