Manşetler

WhatsApp kullancıları sohbet geçmişini Android’den iOS’e taşıyabilecek

whatsapp hd video

WhatsApp Android kullanıcılarının iPhone’a geçiş sürecini hızlandıracak ve kolaylaştıracak bir yeniliğe imza atıyor. Artık Apple’ın “iOS’e Taşı” aracı üzerinden Android telefondaki WhatsApp sohbet geçmişi de iPhone’a aktarılabilecek. Bu özelliğin şu an için beta etiketiyle kullanıma sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Sohbet geçmişini iPhone’a taşımak isteyenlerin kurulum sırasında Uygulamalar ve Veri Transferi sayfasına gitmeleri gerekiyor. Burada “Android’den veri taşı” seçeneğini işaretledikten sonra yeni iPhone, Android telefonda iOS’e Taşı uygulamasını arıyor ve uygulama bulduktan sonra iki cihaz arasında bir bağlantı kuruluyor. Burada kullanıcılarılar hangi uygulamaların, dosyaların ve kişilerin iPhone’a aktarılacağını seçebiliyor. Artık bu sayfadaki uygulama listesinde WhatsApp’ı da görmek mümkün olacak.

WhatsApp seçildiğinde kullanıcılardan otomatik olarak veri taşıma izni istenecek. Kullancının içeriğine bağlı olarak taşıma işleminin gerçekleşmesi biraz zaman alacak. Taşıma sırasında WhatsApp da yeni telefona otomatik olarak yüklenecek. Böylelikle kullanıcılar transfer bittikten sonra zaman kaybetmeden yeni iPhone’larından WhatsApp’a erişebilecek.

whatsapp androidiPhone’da WhatsApp’larını ilk kez açanların doğrulama işlemini yapması gerekiyor. Doğrulamanın tamamlanmasının ardından tüm sohbetleri iPhone’da görmek ve sürdürmek mümkün olacak. Taşıma işleminin tamamlanmasının ardından sohbetler iCloud Drive üzerinde de saklanabilecek.

iOS’e Taşı sürecinde Android telefondaki uygulamaların App Store’da olup olmadığı kontrol ediliyor. App Store’da bulunan uygulamaların ikonları yeni iPhone’un ana ekranında görülüyor ve bu ikonlara dokunulduğunda söz konusu uygulamaların indirme işlemi başlıyor.

WhatsApp Android kullanıcılarının sohbet geçmişlerini iOS’e taşımaları için daha önce bir yol sunmuyordu. Bunun için üçüncü taraf çözümlerden yararlanmak gerekiyordu. iPhone’a geçiş yapanların bu süreçte Android’deki sohbet geçmişlerinden vazgeçmeleri gerekebiliyordu. Yeni özellik biraz zahmetli görünse de, kullanıcılara hızlı erişilebilir bir çözüm sunması açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER