Teknoloji

WhatsApp sohbet geçmişi artık iPhone’dan Pixel ve yeni Android telefonlara taşınabilecek

whatsapp sohbet geçmişi

WhatsApp sohbet geçmişi artık iPhone’dan Android’e taşınabilecek. Google’dan yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin artık tüm Pixel telefonlarda aktif olduğunu ve kutusundan Android 12’yle çıkacak yeni telefonlarda kullanılabileceği belirtildi.

Söz konusu özellik Samsung telefonlarda daha önce kullanıma sunulmuştu. WhatsApp sohbet geçmişinin iOS’ten Android’e taşınabilmesinin iPhone’dan Android’e geçişini de kolaylaştırması amaçlanıyor.

Taşıma işleminin gerçekleşebilmesi için hem iPhone’da hem de yeni Android telefonda WhatsApp’ın en güncel sürümünün bulunması gerekiyor. Buna ek olarak, USB-C Lightning kablosu da gereksinimler arasında yer alıyor. Android telefonun kurulumu sırasında kullanıcılar ekranda beliren QR kodunu iPhone’larıyla tarayarak taşıma sürecini başlatabilecek.

Google’ın verdiği bilgiye göre, taşıma işlemi sırasında WhatsApp’a mesaj gelmeyecek. Dolayısıyla kullanıcılar için bir mesaj kaybı söz konusu olmayacak.

WhatsApp sohbet geçmişi taşıma desteği cihaz üreticileri tarafından Android 12’ye de eklenebilecek. Dolayısıyla mevcut telefonlarda da bu imkandan yararlanmak ileride mümkün hâle gelecek. Google’dan yapılan açıklamada, hâlihazırda kutusundan Android 12’yle çıkacak telefonlarda bu özelliğin sunulması için cihaz üreticileriyle çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER