Teknoloji

WhatsApp şimdi son görülme durumunuzu tanımadığınız kişilerden gizleyecek

whatsapp kanallar

WhatsApp uygulama içinde, son görülme durumunuzu tanımadığınız veya sohbet etmediğiniz kişilerden gizleyen yeni bir gizlilik önlemi sunuyor.

Daha önceleri WhatsApp, özelliğin varsayılan olarak “Herkes” biçiminde ayarlanmasıyla birlikte, WhatsApp’taki herkesin durumunuzu görmesine izin veriyordu. Yeni güncelleme, durumunuzun görünürlüğünü platforma eklediğiniz kişilerle sınırlandırıyor ve bunun yerine özelliği varsayılan olarak “Kişilerim” biçiminde ayarlıyor.

Twitter’daki bir paylaşımda, bir kullanıcının platformdaki diğer kişilerin durumlarını artık göremeyebileceğini belirtiyor. Ayrıca bir Twitter kullanıcısı da yeni özelliği detaylandıran ve WhatsApp destek biriminden gelmiş gibi görünen bir e-posta da içeriyor. E-postada, “Tanımadığınız ve sohbet etmediğiniz kişilerin WhatsApp’ta son görülme ve çevrimiçi varlığınızı görmelerini zorlaştırıyoruz.” yazıyor.

https://twitter.com/NiHaolain/status/1468281924057763849

Aslında WhatsApp son görülme durumunuz için “Kişilerim” seçeneği zaten mevcuttu, ancak uygulamada hiçbir zaman varsayılan olmadı. Ayrıca WhatsApp’ın zaten “Hiç kimse” seçeneğine sahip olduğunu ve tüm kullanıcıların durumunuzu görmesini engelleme imkanı verdiğini belirtmekte fayda var. WhatsApp’taki durumunuz, diğer kişilerin en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu veya şu anda uygulamayı kullanıp kullanmadığınızı bilmesini sağlar. Bu, arkadaşlarınızı ve ailenizi takip etmenin zararsız bir yolu gibi görünse de, WABetaInfo bazı üçüncü taraf uygulamaların bu özelliği suistimal edebildiklerine dikkat çekiyor.

Bu uygulamalar belirli kullanıcıların durumlarını toplayabilir ve bu, bazılarının platformu kullanan diğerlerini biraz fazla yakından izlemesini sağlayabilir. Bir uygulama, kişileriniz arasında sayılmadığından ve bu nedenle durumunuzu göremediği için, “Kişilerim” seçeneklerini açmak, üçüncü taraf uygulamaların çevrimiçi durumunuzu kaydetmesini engelleyecektir.

WhatsApp’ın “son görülme” durumuna yaptığı tek değişiklik bu değil. Kasım ayında, WABetaInfo mesajlaşma uygulamasının, kullanıcıların durumlarını belirli kişilerden gizlemesine olanak tanıyan “Hariç Kişilerim… adlı bir seçeneği test etmeye başladığını keşfetti. WhatsApp, kaybolan mesajlaşma özelliğini varsayılan yapma seçeneği sunarak kullanıcı gizliliğini desteklemek için de çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER