Teknoloji

WhatsApp GIF animasyonlarını otomatik oynatmayı test ediyor

whatsapp web

Haziran 1987’de ortaya çıkan GIF formatı, internetteki pek çok şeyden daha eski. Sosyal medyanın gelişimiyle birlikte GIF kullanımı da iyiden iyiye artmış durumda. Ancak WhatsApp GIF animasyonlarını olması gereken şekilde çalıştırmıyor. Kullanıcıların animasyonu görmeleri için oynatma ikonuna dokunması gerekiyor. WABetaInfo sitesinde çıkan bir haber, bu durumun yakında değişeceğini gösteriyor.

WhatsApp Android uygulamasının 2.23.10.2 numaralı beta sürümünde GIF animasyonları ilk kez görüntülendiklerinde otomatik olarak oynatılıyor. Buna ek olarak, GIF animasyonunun bir kez oynatıldıktan sonra durdurulduğuna dikkat çekiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde ekran üstündeki GIF yazısına dokunup animasyonu yeniden oynatabiliyor.

Bunun doğru bir uygulama olduğunu belirtmek gerekiyor. Zira bir animasyonun sürekli dönüp durması da sinir bozucu olabiliyor. WhatsApp’ın bu küçük dokunuşunun sohbetleri çok daha eğlenceli hâle getirebileceğini belirtmekte fayda var.

whatsapp gif

WhatsApp GIF animasyonlarının otomatik oynatma özelliğini test programının üyelerine açtı

WhatsApp GIF animasyonlarının otomatik oynatılmasını hâlihazırda test programının üyelerine sunmuş durumda. Ancak özelliğin önümüzdeki dönemde kademeli şekilde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER