Teknoloji

WhatsApp yeni çıkartmalarla sosyal mesafenin önemini hatırlatıyor

whatsapp

WhatsApp, 2 milyar kullanıcısına küresel koronavirüs salgını döneminde evde kalmanın önemini hatırlatmak için yeni çıkartmalar hazırladı. “Evde Birlikteyiz” başlığı altında sunulan yeni çıkartma paketi, WhatsApp’ın koronavirüsle mücadeleye destek olmak için attığı adımların en yenisi olma özelliğini taşıyor.

WhatsApp’tan yapılan açıklamada, çıkartmaların Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte hazırlandığı ve 10 dilde kullanıcılara sunulduğu belirtildi. Söz konusu çıkartmalar; popüler haberleşme servisinin kullanıcılarına ellerini yıkamalarını, evden çalışmalarını ve diğer sosyal mesafe kurallarını uygulamaları gerektiğini hatırlatıyor.

WhatsApp’la aynı çatı (Facebook) altında bulunan Instagram’ın “Stay Home” (Evde Kal) çıkartması, kısa süre içinde epey popüler olmuştu. Facebook’ta ve Facebook Messenger’da da kullanıcıların karşındakilerine yönelik iyi dileklerini göstermeleri için yeni çıkartmalar sunulmuştu.

Facebook, insanların evde kalmak zorunda olduğu bu dönemde mesajlaşma uygulamalarının daha yoğun şekilde kullanıldığını daha önce açıklamıştı. Kullanım oranındaki bu artış nedeniyle WhatsApp’ta yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek amacıyla yeni önlemler hayata geçmişti. Artık WhatsApp’ta gelen bir mesajı aynı anda birden fazla sohbete iletmek mümkün olmuyor. Bu iletim işlemini her sohbet ekranı için tek tek yapmak gerekiyor.

Buna ek olarak, Dünya Sağlık Örgütü de WhatsApp botuyla koronavirüs salgınına dair doğru bilgilere ulaşılmasına yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER