Bilim

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüse dair doğru bilgiler için WhatsApp’ta

dünya sağlık örgütü koronavirüs

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel koronavirüs salgınının yanında salgına dair yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için de mücadele veriyor. Bunun için önce TikTok’a giden DSÖ, şimdi de bir WhatsApp botu oluşturdu.

WhatsApp kullanıcıları, Dünya Sağlık Örgütü’nün botuna koronavirüs salgınıyla ilgili olarak akıllarına gelen tüm soruları sorabiliyor; karşılığında da resmi ve güvenilir yanıtlara ulaşabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün WhatsApp botuna ulaşmak ise oldukça kolay. Buraya tıklayarak veya +41 79 893 18 92 numarasını kişi listenize ekleyerek Dünya Sağlık Örgütü’nün botuna erişebilirsiniz.

Botla sağlıklı iletişim kurmak veya en azından botun cevaplarını anlayabilmeniz için İngilizce bilmeniz gerekiyor. Ancak botun sunduğu bilgilere ulaşmak oldukça kolay. Kullanıcılar, bota “Hi” yazdıktan sonra karşılarına gelen yanıtta bir tür menü sunuluyor. Burada bilgi kategorileri hızlı erişim için numaralandırılıyor veya bir emojiyle eşleştiriliyor.

dünya sağlık örgütü koronavirüs whatsapp

Botun bir tür otomatik telefonla yanıt sistemi olduğu söylenebilir. Ancak her türlü yanlış bilginin hızla yayıldığı bir ortamda resmi bilgilere bu denli kolay ulaşabilmek de önem taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile mücadeleyi teknoloji tarafında da sürdürmeye kararlı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER