Bilim

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs ile ilgili doğru bilgileri sunmak için TikTok’ta

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçme çalışmaları kapsamında TikTok hesabı açtı. Birleşmiş Milletler’in kamu sağlığı kuruluşu olan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), virüsün salgınını kontrol etmek için çalışan öncü kuruluşlardan bir tanesi.

WHO’nun ilk TikTok videosunda, kuruluşun enfeksiyon önleme ve kontrol birimi teknik şefi Benedetta Allegranzi, insanların kendilerini koronavirüsten korumak için alabileceği önlemleri açıklıyor ve onları daha fazla bilgi için kurumun web sitesine yönlendiriyor.

İlk videonun açıklamasında, “Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için [TikTok] ‘a katılıyoruz.” ifadesi yer aldı. Son birkaç haftadır TikTok’ta koronavirüs ile ilgili birçok farklı içerik ortaya çıkmaya başlamıştı. Bunların büyük bir kısmı da ya yanlış, ya da doğrulamaya muhtaç bilgiler taşıyan içeriklerdi.

@who

We are joining @tiktok to provide you with reliable and timely public health advice! Our first post: How to protect yourself from ##coronavirus ?

? original sound – who

TikTok hesabının açılması, WHO’nun internet üzerinde koronavirüs ile ilgili doğru bilgielri sunmaya yönelik faaliyetlerinin bir parçasını oluşturuyor. MIT Technology Review’a göre, son birkaç haftadır Facebook, Twitter, Tencent ve TikTok gibi ortamlarda virüsle ilgili olarak yapılan yanlış bilgilendirmelerle savaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, koronavirüs ile ilgili olarak sunulan bilgiler Google arama sonuçlarında en üstte gösteriliyor. Facebook kullanıcıları ise haber kaynakları içinde gezinirken, virüsle ilgili olarak devlet web sitelerini ziyaret etmelerini tavsiye eden mesajları görüyor. Twitter’da da benzer uygulamalar oluyor. Örneğin, ABD’deki kullanıcılar, koronavirüs ile ilgili arama yaptıkları zaman, “Gerçekleri bilin” başlığı altında verilen bir mesajla, en iyi ve doğru bilgiler için CDC’nin web sitesine yönlendiriliyor. TikTok da virüs ile ilgili içerikleri aratan kullanıcıları WHO web sitesine yönlendiriyor.

Öte yandan WHO, Instagram gibi sosyal medya hesaplarında da koronavirüs ile ilgili doğru bilgileri paylaşmak için adımlar attı. Kuruluşun Instagram akışı insanlara, kendilerini virüse karşı nasıl koruyacaklarını anlatan infografiklerle dolu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER