Teknoloji

WhatsApp’ın çevrimiçi durumu gizleme dahil yeni gizlilik özellikleri kullanıma sunuluyor

whatsapp kişi engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp, TechCrunch‘ın haberine göre, kısa süre önce beta sürümünde gösterdiği çevrimiçi durumu göstermeyi engelleme seçeneği de dahil olmak üzere birkaç önemli gizlilik özelliğini kullanıma sundu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, konuyla ilgili bir Facebook paylaşımında, amacın sonunda WhatsApp’ı “yüz yüze görüşmeler kadar özel ve güvenli” hale getirmek olduğunu söyledi.

Yeni “çevrimiçi durum kontrolü” özelliği, çevrimdışı görünürken mesaj göndermenize olanak tanır. Bu, yılın başlarında gelen bir özellik olan “son görülme” durumunuzu belirli kişilerden gizleme yeteneği üzerinde başka bir gizlilik düzeyi sunar.

Özelliği ayrıntılı bir şekilde kontrol edebilir, hangi kişilerin çevrimiçi durumunuzu görüntüleyebileceğine ve hangilerinin görüntüleyemediğine karar verebilirsiniz. Herhangi bir sınır yoktur ve insanları istediğiniz zaman engelli listesine alabilir veya listeden çıkarabilirsiniz. Özellik, bu ay içinde masaüstü ve mobil cihazlarda tüm kullanıcılara sunulacak.

Ayrıca WhatsApp, tek bir görüntülemeden sonra kaybolan mesajların görüntülenmesi için ekran görüntüsü engellemeyi de test ediyor. Bu tür mesajlar geçen yıl tanıtıldığı zamanlarda Meta, bir kişinin mesajların ekran görüntüsü alıp almadığını bilmediğiniz için yine de dikkatli olmanız gerektiğini söylemişti. Bu tür ekran görüntülerini engellemenize izin veren yeni bir özellik şu anda test aşamasında bulunuyor ve şirket bunu “yakında” tüm kullanıcılara sunmayı umuyor.

Son değişiklikle birlikte, bir gruptan ayrıldığınıza dair herkese toplu bir bildirim gitmeden izin gruplardan sessiz biçimde ayrılabilirsiniz. Ancak grup yöneticileri yine de bununla ilgili olarak bilgilendirilecektir. Yeni özelliğin bu ayın ilerleyen zamanlarında masaüstü ve mobil uygulamalara sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER