Teknoloji

WhatsApp çevrimiçi durumu gizleme özelliğini Android beta sürümüne ekledi

whatsapp android rusya

WhatsApp çevrimiçi durumu gizleme özelliğini kullanıcılarına sunacağını bir süre önce açıklamıştı. Özelliğin kullanıcılarla buluşması da fazla zaman almadı. WhatsApp Android uygulamasının en yeni beta sürümü bu desteği beraberinde getiriyor.

WhatsApp’ta kullanıcılar “Son Görülme” durumlarını neredeyse bir yıldır seçtikleri kişilerden saklayabiliyor. “Son Görülme”yi herkesten veya kişi listesinde olmayanlardan gizleme seçeneği ise çok uzun süredir mevcut. Çevrimiçi durumunun gizlenebilmesi, bu özelliğin uzantısı olarak değerlendirilebilir.

WhatsApp’ın bu özelliği ilk önce iOS’te kullanıcılara sunması bekleniyordu. Ancak şirket Android uygulamasını daha hızlı şekilde hazır hâle getirmiş gibi görünüyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, Android uygulamasının 2.22.16.12 numaralı beta sürümünde bu özellik kullanıma açılıyor.

whatsapp çevrimiçi durumu gizlemeWhatsApp’ın beta sürümüne kaydolan kullanıcılar, yeni güncellemeyi indirdikten sonra Ayarlar> Hesap> Gizlilik> Son Görülme ve Çevrimiçi adımları üzerinden çevrimiçi olduklarını kimin görebileceğini seçebilecek. Bunun için kullanıcılara “Herkes” ve “Son Görülme ile aynı” olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

WhatsApp çevrimiçi durumu gizleme özelliğiyle gizlilik konusunda hassas olan kullanıcılarına çevrimiçi ortamdaki ayak izlerini azaltmak için bir araç daha vermiş oluyor. Bu özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER