Teknoloji

WhatsApp yeni özelliğiyle uygulama içinde alışverişi kolaylaştırıyor

whatsapp carts

WhatsApp Carts (alışveriş arabaları) adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar WhatsApp üzerinden tek bir mesajla birden fazla ürün siparişi verebiliyor. WhatsApp’ın mevcut katalog özelliğiyle birlikte çalışan Carts, bir mağazanın ürünleri arasında gezinirken birden fazla ürünü sepete ekleme ve bunları tek bir mesajla sipariş etmeyi mümkün kılıyor. Bu özelliğin küresel ölçekte dağıtımı başladı.

Alışveriş, WhatsApp kullanımının öncelikli odak noktaları arasında bulunmuyor. Ancak özellikle küçük ölçekli işletmeler için WhatsApp üzerinde satış yapmak giderek yaygınlaşan bir eylem hâline geliyor. Ekim ayının sonları itibarıyla WhatsApp Business hesaplarına gönderilen günlük ortalama mesaj sayısı 175 milyonu geçti. WhatsApp Business platformunu kullanan işletmelerin sayısı da 50 milyonun üstüne çıktı.

WhatsApp ekim ayının sonlarında alışveriş ve müşteri hizmetleri odaklı yeni özellikler de duyurmuştu. İşletmeler için hosting hizmeti vermeye başlayan WhatsApp, kullanıcılara da sohbet ekranı üzerinden alışveriş için yeni imkanlar sunmuştu.

WhatsApp Carts gibi özelliklerle alışveriş konusunda artan popülaritesini biraz daha işlevsel hâle getirmeyi amaçlıyor. WhatsApp’ın uygulama içi ödeme sistemi konusundaki çalışmaları ise henüz ilk aşamalarında. Hindistan’da mobil ödeme servisini dağıtıma çıkaran WhatsApp, Brezilya’da mevzuata takılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER