Teknoloji

WhatsApp dijital ödeme sistemi Hindistan’da faaliyette

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp dijital ödeme sistemi, daha önce de duyurulduğu gibi Hindistan’da tam anlamıyla faaliyete geçti. 2018’de başlayan beta süreci, yetkili mercileri verdiği onayla tamamlanmış oldu. Süreç, veri depolama ve paylaşımından kaynaklanan endişeler nedeniyle yaklaşık 1 yıl uzamıştı.

Hindistan’da 400 milyondan fazla WhatsApp kullanıcısı bulunuyor. Bu da Asya ülkesini haberleşme servisinin en önemli pazarı hâline getiriyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in bu gelişmeyi duyurmak için bir video kaydetmesi de Hindistan’ın WhatsApp için önemini gösteriyor.

Zuckerberg, WhatsApp kullanıcılarının artık adeta bir mesaj gönderir gibi arkadaşlarına ve aile üyelerine para transferi yapabileceğini belirtti. Facebook CEO’su, pandemi döneminde fiziki alışverişi minimuma indiren dijital ödeme yöntemlerinin de önem kazandığına dikkat çekti.

WhatsApp’ın ödeme sistemi, Hindistan’ın ulusal ödeme altyapısından yararlanacak. Böylelikle ülkedeki farklı dijital ödeme çözümleriyle WhatsApp’ın hizmeti arasında uyumluluk sağlanmış olacak.

Facebook, WhatsApp dijital ödeme sistemi için Hindistan’da beş bankayla birlikte çalışıyor. Bu bankalar şu şekilde sıralanıyor: ICICI Bank, HDFC Bank, Axis Bank, Hindistan Devlet Bankası ve Jio Payments Bank.

İLGİLİ HABERLER