Teknoloji

WhatsApp Business da QR kod desteğine kavuşuyor

whatsapp business
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp Business kullanan işletmeler artık uygulamanın QR kod desteğinden yararlanabilecek. Böylelikle müşterilerinin bu işletmelere mesaj göndermesi kolaylaşacak. WhatsApp kısa süre önce normal kullanıcılarına da QR kodlarıyla bilgi paylaşma imkanını sunmuştu.

Daha önce WhatsApp’ta bir restoran veya mağaza ile iletişime geçmek için işletmenin telefonunu manuel olarak kişi listesine eklemek gerekiyordu. Ancak bu yeni yöntem sayesinde WhatsApp Business’ı kullanan işletmeler, potansiyel müşterilerinin sadece bir QR kodunu taratarak kendileriyle iletişim kurmasını sağlayabilecek.

İşletmeler QR kodlarının taratılmasının ardından karşı tarafa gönderilecek ilk mesaj da özelleştirilebilecek. Bu çalışma saatlerini gösteren bir mesaj veya kullanıcıları menü ya da ürün kataloguna yönlendirecek bir bağlantı olabilecek.

WhatsApp işletmelerin kataloglarını paylaşmalarını da kolaylaştırıyor. Resmi internet sitelerinin “daha hafif” versiyonları işlevini gören kataloglar, bağlantılar üzerinden paylaşılabilecek ve WhatsApp dışında da görüntülenebilecek.

50 milyon kullanıcısı olduğu açıklanan WhatsApp Business için duyurulan yeni özellikler, servisin uygulaması ve API’sı üzerinden erişime açılmış durumda.

İLGİLİ HABERLER