Teknoloji

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğini iOS’e getiriyor

whatsapp hd video

WhatsApp, Bir Kez Görüntüle adıyla anılan kaybolan mesaj özelliğini geçtiğimiz ay Android uygulamasına getirmişti. WABetaInfo sitesinin haberine göre, söz konusu özellik şimdi de WhatsApp iOS uygulamasının beta sürümünde test edilmeye başladı.

Testflight üzerinden WhatsApp iOS uygulamasının 2.21.140.9 numaralı beta sürümünü indirenler, görüntülendikten sonra otomatik olarak kaybolan fotoğraflar veya videolar gönderebilecek. Bu özelliği aktif hâle getirmek için fotoğraf veya video paylaşım ekranındaki yazı alanında bulunan zamanlayıcı ikonuna dokunmak yeterli oluyor.

WhatsApp’ın standart kaybolan mesaj özelliğinde tüm mesajlar, gönderildikten bir hafta sonra otomatik olarak siliniyor. Bir Kez Görüntüle modunda ise medya içeriklerine bir kez baktıktan sonra içerik silinecek. Gönderici, paylaşımının görüntülendiğini de öğrenebilecek.

whatsapp bir kez görüntüleBu özellik alıcıların ekran görüntüsü veya kaydı almasını engellemiyor. Ekran görüntüsü alındığında fotoğraf veya videoyu gönderen kişi bundan haberdar edilmiyor. Ancak alıcılar da mesajın görüntülendiğine dair bildirimin gönderilmesini engelleyemiyor.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle özelliğini platformda daha doğal ve samimi sohbetlerin yapılmasını teşvik eden bir yöntem olarak sunuyor. Facebook daha önce bazı WhatsApp özelliklerinin yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlere sunulmayacağını açıklasa da, daha sonrasında geri adım atmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER