Teknoloji

WhatsApp Android için “bir kez görüntüle” özelliğinin dağıtımına başlıyor

whatsapp hd video

Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve Facebook Messenger’da gönderilen fotoğraf ve videolar sadece bir kez görüntülenebilecek şekilde ayarlanabiliyor. Söz konusu özellik sonunda WhatsApp’a da geliyor. Facebook, bu özelliği ilk olarak WhatsApp Android uygulamasında kullanıcılarla buluşturacak.

Kullanıcılar bu özellikten faydalanabileceklerini WhatsApp’ta fotoğraf veya video gönderirken altta yer alan “Başlık ekleyin” bölümüne yerleştirilen ve zamanlayıcıya benzeyen ikon sayesinde anlayabilecek. Bu ikona dokunulduğunda gönderilen fotoğraf veya video alıcı tarafından sadece bir kez görüntülenebilecek.

Bu özelliği WhatsApp’ın kaybolan mesaj özelliğiyle karıştırmamak gerekiyor. Söz konusu özellik aktif hâle getirildiğinde bir sohbetteki tüm mesajlar 7 gün sonra otomatik olarak siliniyor. “Bir kez görüntüle” özelliğinde ise gönderilen medya içerikleri kapatıldıktan sonra kaybolacak. Mesajın göndericisi içeriğinin görüntülendiğine dair bildirim alacak.

whatsapp androidBu yeni özellik de gizliliği kuvvetlendirecek bir ekleme olarak değerlendirilebilir. Ancak bazı noktalara dikkat etmekte fayda olduğu da belirtiliyor. WABetaInfo sitesi, okundu bildirimleri kapatılmış olduğunda içeriğin görüntülendiği bildiriminin gönderilemeyeceğine dikkat çekiyor. Gruplarda ise söz konusu bildirim ayarlardan bağımsız olarak gönderilecek.

Kullanıcıların sadece bir kez görüntülenebilecek mesajların ekran görüntüsünü almasını engelleyecek bir önlem de bulunmuyor. Karşı tarafa bu özellik gelmemiş olsa bile bu durum göndericinin bir kez görüntülenebilecek bir fotoğraf veya video paylaşmasını engellemeyecek.

WhatsApp Android uygulamasında dağıtıma çıkan “Bir kez görüntüle” özelliği, önümüzdeki dönemde iOS uygulamasına da eklenecek.

İLGİLİ HABERLER