Manşetler

WhatsApp bir hesabın birden fazla telefonda kullanımını test ediyor

whatsapp hd video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp kullanıcılarının bir hesabı birden fazla telefonda ya da bir telefon ve tablette kullanabilmesini mümkün kılan bir özellik üstünde çalışıyor. Söz konusu hazırlığı, WABetaInfo sitesi tarafından uygulamanın en son beta sürümünden alınan bir ekran görüntüsü gösteriyor.

Söz konusu ekran görüntüsünde kullanıcılara hesaplarını “eş” cihazlarına nasıl kaydedeceklerini gösteren talimatları görmek mümkün oluyor. Burada kullanıcıların ana cihazlarındaki bir kodu taratarak eş cihazlarından da WhatsApp’a giriş yapabileceği belirtiliyor. Ancak şu an için taratılacak bir kod görmek mümkün olmuyor.

WhatsApp’ın daha önceki beta sürümlerinden birinde görülen bir ekran, cihazların uçtan uca şifrelenmiş güncel mesajları bile eş zamanlayabileceğini göstermişti. Bu ekran ve “Eş Cihaz Kaydı” ekranı bir araya gelince WhatsApp’ın bir hesabın birden fazla cihazda kullanımını destekleyeceği anlaşılıyor.

Her iki ekran da WhatsApp’ın Android uygulamasının beta sürümünde görüldü. Bu özelliğin iOS’te kullanıcılara sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin geçmiş hamleleri, söz konusu desteğin iOS’te de mevcut olacağını gösteriyor.

WhatsApp hâlihazırda Bağlı Cihazlar özelliğiyle birden fazla cihazda kullanımı destekliyor. Ancak bu özellikte sadece bilgisayarlar ikincil cihaz olarak kaydedilebiliyor. Söz konusu özellik hem iOS’te hem de Android’de mevcut.

WhatsApp, Bağlı Cihazlar özelliğini 2021’in kasım ayında herkese açık beta sürümüyle kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik o günden bu yana gelişse de, hâlâ bazı konularda eksik kalıyor. Bağlı Cihazlar özelliği bilgisayar kullanıcıları için işlevsel olsa da, birden fazla telefon kullananlara veya tablet sahiplerinin işine yaramıyor. Üzerinde çalışılan yeni özellik daha fazla kullanıcıya dokunacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER