Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteği için yeni detaylar ortaya çıktı

whatsapp kanallar

WhatsApp çoklu cihaz desteği için çalışmalar ve testler bir süredir devam ediyor. Yeni bir haber, WhatsApp’ın bu desteği hâlihazırda Telegram’ın sunduğuna benzer şekilde sunacağını gösteriyor.

WhatsApp hâlihazırda Web, masaüstü ve Portal uygulamalarında telefon olmadan kullanım deneyimini test ediyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre; şirket bir iPad uygulaması geliştirirken, aynı zamanda da bir hesaba birden fazla telefondan erişilebilmesi için çalışıyor.

Ortaya çıkan bir görsel, kullanıcıların bir telefondaki mesajları diğer telefonlarında da sorunsuz şekilde görebileceğini gösteriyor. İkinci cihazda WhatsApp açıldıktan bir süre sonra tüm mesajlar sunucudan indirilmeye başlayacak ve bunun için ana cihazın internete bağlı olması gerekmeyecek. İkinci cihaz ilk kez WhatsApp sunucusuna bağlandığında sohbet geçmişi uçtan uca şifrelenmiş şekilde eş zamanlanacak.

WABetaInfo sitesinin haberinde bu özelliğin sadece tabletlere özgü olup olmayacağının henüz bilinmediği belirtildi. Ancak şu an için şirketin telefonları destek kapsamı dışında bırakacağına dair bir emare görünmüyor.

Telegram’dakine benzer şekilde çoklu cihaz desteğinin WhatsApp’ta sunulmaması, popüler servisin kullanıcılarının en çok şikayet ettiği noktalar arasında yer alıyor. WhatsApp’ta kullanıcıların web veya masaüstünde servise erişebilmesi için ana cihazlarının da internete bağlı olması gerekiyor.

whatsapp çoklu cihaz desteğiPlatformda sohbet geçmişinin iOS ve Android cihazlar arasında taşınabilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

WhatsApp çoklu cihaz desteği için geliştirme çalışmalarını sürdürürken, özelliğin ne zaman daha kapsamlı şekilde daha çok kullanıcıya açılacağı konusunda bilgi vermiyor.

İLGİLİ HABERLER