Teknoloji

WhatsApp iPhone’dan Samsung Android telefonlara sohbet taşımayı başlattı

whatsapp iphone samsung android taşıma

WhatsApp, geçtiğimiz cuma günü yayınladığı bir blog yazısında, kullanıcıların iOS’ten Samsung Android cihazlara geçiş yaparken sohbet geçmişlerini taşıma özelliğini kullanabileceklerini söyledi.

Samsung, söz konusu özelliğin geleceğini ağustos ayındaki Unpacked etkinliği sırasında duyurmuştu. Bu sayede mobil cihazlarda WhatsApp’ın en sinir bozucu özelliklerinden biri düzelmiş veya eksikliği giderilmiş olacaktı. Daha önce, kullanıcılar WhatsApp’ın bulut yedekleme özelliğini seçtiyse, iOS sohbet geçmişleri iCloud’da depolanırken, Android cihazlarında sohbet geçmişleri Google Drive’a yedekleniyordu. Bu durum, aynı işletim sistemini çalıştırmayan telefonlar arasında sohbet aktarımını neredeyse imkansız hâle getiriyordu.

Ne var ki, WhatsApp’ın blog yazısında belirtildiği gibi, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor: “Bir iPhone’dan bir Samsung Android cihazına geçiyorsanız hesap bilgilerinizi, profil fotoğrafınızı, bireysel sohbetlerinizi, grup sohbetlerinizi, sohbet geçmişinizi, medyanızı ve ayarlarınızı aktarabilirsiniz. Arama geçmişinizi veya görünen adınızı aktaramazsınız.”

Buna ek olarak, WhatsApp’tan gelen talimatlar, geçişe izin vermek için “yeni Android cihazınızın kutusundan yeni çıkmış olmasını veya fabrika ayarlarına sıfırlanması gerektiğini” söylüyor. Bu durumda taşıma işlemini yalnızca yeni Samsung cihazınızın ilk kurulumu sırasında yapabilirsiniz. Eğer daha önce telefonun kurulumunu yaptıysanız, veri taşıma işlemi için, Samsung cihazlarını tamamen fabrika ayarlarına sıfırlayın.

Eski iPhone’da WhatsApp iOS uygulamasının 2.21.160.17 veya daha yeni sürümde olması gerekiyor. Yeni Samsung telefonunda ise WhatsApp Android sürümü 2.21.16.20 veya daha yeni olmalı. Ayrıca yeni cihazda Samsung SmartSwitch uygulamasının 3.7.22.1 veya daha yeni sürümünün yüklü olması gerekir. Aktarım, bir USB-C – Lightning kablosu aracılığıyla gerçekleşir, bu nedenle aktarım için böyle bir kablo bulmalısınız.

WhatsApp iPhone’dan Samsung Android telefona geçiş işleminin adımları aşağıdaki gibi gerçekleştiriliyor:

WhatsApp sohbetleri bir iPhone’dan yeni bir Samsung cihazına nasıl taşınır?

  1. Samsung cihazınızı açın ve istendiğinde kabloyla iPhone’unuza bağlayın.
  2. Samsung Smart Switch talimatlarını izleyin.
  3. İstendiğinde, iPhone’un kamerasını kullanarak yeni Samsung cihazında görüntülenen QR kodunu tarayın.
  4. iPhone’unuzda Başlat’a dokunun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin
  5. Yeni Samsung cihazınızın kurulumuna devam edin
  6. Ana ekrana geldiğinizde, WhatsApp’ı açın ve eski cihazınızda kullanılan aynı telefon numarasını kullanarak giriş yapın.
  7. İstendiğinde İçe Aktar’a dokunun ve işlemin tamamlanmasına izin verin.
  8. Yeni cihazınızı etkinleştirmeyi tamamlayın. WhatsApp sohbetleriniz artık erişilebilir durumdadır.

Taşıma işlemini tamamladıktan sonra, WhatsApp’ı kaldırmadığınız veya cihazı tamamen silmediğiniz sürece eski iPhone’unuzda verileriniz kalacaktır. Aktarılan veriler, geçişten sonra bulut depolama alanına gitmiyor ve WhatsApp aktardığınız verileri görmediğinin altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER