Teknoloji

WhatsApp Android için şifrelenmiş bulut yedeklerini test ediyor

whatsapp en son görülme

WhatsApp’ı kullanırken gönderdiğiniz veya aldığınız mesajlar uçtan uca şifrelenir, bu da meraklı gözlerin giden gelen mesajların içindekilerini kolayca göremediği anlamına gelir. Ancak, bulutta saklanan bir yedekleme tutarsanız, yetkili kuruluşlar Google Drive veya iCloud’un verilere erişimi devretmesi için bir arama emri kullanabilir. WABetaInfo daha önce, WhatsApp’ın buluttaki yedeklerinizi bağımsız olarak şifrelemek için bir teknoloji üzerinde çalıştığını bildirmişti. Şimdiyse Android’deki en son beta güncellemesinde (2.21.15.5) sistemin etkinleştirildiğini haber veriyor.

Eğer bu seçeneği etkinleştirirseniz, sohbet geçmişinizi ve medyanızı güvenli bir şekilde yedekleyebilirsiniz. Ancak  şifrenizi unutursanız veya 64 basamaklı kurtarma anahtarını kaybederseniz, bu yedeklerinizi kalıcı olarak kaybedebilirsiniz. WhatsApp bile yedeğinizi veya yedeklerinizi kurtarmaya yardımcı olmayacaksınız. Bu konuda kendinize güveniyorsanız, o zaman tek yapmanız gereken beta test grubuna girmek veya bu özelliğin herkese açılmasını beklemektir.

Facebook’a ait olan hizmet aynı zamanda, bir telefonunuz olsun ya da olmasın, yazılımın birden fazla cihazda çalışan bir sürümünü test ediyor ve bu durumda bile uçtan uca şifrelemeyi sürdürüyor. Eğer kayıtlı beta kullanıcısıysanız, sürüm bilginizi dikkatli bir şekilde kontrol edin. Çünkü sosyal medyadaki paylaşımlar, kapalı şifreleme testlerinin daha fazla kişiyi içerecek şekilde genişletildiğini öne sürüyor.

https://twitter.com/KShabbirahemad/status/1416075918523568129

İLGİLİ HABERLER