Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteği için beta testi başladı

whatsapp en son görülme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık pek çok geliştirici uygulamalarının birden fazla cihazda kullanıldığını anlamış durumda. Pek çok kişinin bir uygulamaya birden fazla cihazda erişmesi gerekiyor. Çoklu cihaz desteği, uzun zamandır WhatsApp geliştiricilerinden en çok talep edilen özellikler arasında yer alıyor. Bu özelliğin gelişini bir süre önce doğrulayan WhatsApp, beta testlerine de başlamış durumda.

WhatsApp’ın çoklu cihaz desteği sayesinde ana cihazda internet bağlantısı olmasa bile diğer cihazlar üzerinden WhatsApp’a erişilebilecek. Hâlihazırda sadece WhatsApp web, masaüstü ve Portal uygulamalarına hesap bağlanabiliyor. Ancak önümüzdeki dönemde kullanıcılara aralarında akıllı telefonun da bulunduğu dört ekstra cihazda daha oturum açma imkanı verilecek.

Kullanıcılar iOS ve Android arasında sohbet geçmişi de taşıyabilecek. Ancak bu taşıma işleminden önce uygulamanın güncellenmesi gerekiyor. Hem sesli hem de görüntülü çağrılar cihazlar arasında senkronize edilecek. Kullanıcılar WhatsApp’ın eski sürümünün yüklü olduğu bir telefonu arayamayacak veya mesaj gönderemeyecek. Bu noktada WhatsApp’ın çoklu cihaz desteğinin isteğe bağlı bir özellik olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

WhatsApp çoklu cihaz desteğinin beta testinde şu an için akıllı telefonlar desteklenmiyor. Ancak testin ilerleyen aşamalarında çoklu cihaz desteğine akıllı telefonların daÖne çıkan görsel belirle eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER