Teknoloji

Waze’in tasarımı uzun bir aradan sonra yenileniyor

waze
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler navigasyon uygulaması Waze, son bir yıl içinde bazı dikkat çekici özelliklere kavuşmuştu. Şerit kılavuzu, COVID-19 bilgilendirmesi, karlı yol uyarısı, YouTube Music entegrasyonu ve Google Asistan desteği gibi özellikler geçtiğimiz dönemde kullanıcılara sunulmuştu.

Waze’deki son yenilik ise uygulamanın tasarımıyla ilgili. Uzun bir aradan sonra uygulamanın tasarımı yenilenirken; kullanıcılara yeni raporlama ikonları, yeni logolar ve yazı tipi sunuluyor. Bir diğer yenilik olan Moods (Modlar) isimli özellik ise sürücülerin ruh hallerini Waze’in diğer kullanıcılarıyla paylaşmasını mümkün kılacak.

Waze’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin “insanlık dışı” trafik koşullarında kaybolan insanlığı hatırlatmayı amaçladığı belirtildi.

Sürücülerin ruh hallerinin yakındaki diğer kullanıcılarla paylaşılıp paylaşılmayacağı şu an için bilinmiyor. Ancak nasıl hissettiğinizin diğer sürücüler tarafından bilinmesi kulağa pek gerekli ve iyi bir fikir gelmiyor. Yine de, Waze’in bu özellik için seçtiği ikonların çok sevimli göründüğünü ve insanları sakinleştirebileceğini söylemekte fayda var.

Waze tarafından yapılan açıklamada, yeni tasarımla kullanıcılara uygulamanın topluluğunun sihrinin ve birlikte daha iyisi için çalışıldığının hatırlatılmasının amaçlandığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER