Teknoloji

watchOS 7 ile beklenen yenilikler sızdı: Uyku takibi, saat kadranı paylaşımı ve dahası

google maps apple watch

Apple watchOS 7 ile birlikte bazı büyük değişiklikleri planlıyor gibi görünüyor. 9to5Mac‘in haberine göre, bir sonraki büyük Apple Watch yazılım güncellemesi watchOS 7, en sonunda uyku takibi özelliğini barındıracak.

iOS 14 kodlarının sızıntısına dayanan iddialara göre, watchOS 7 ile birlikte iPhone’daki Sağlık uygulamasında kişiselleştirilmiş uyku hedefi bölümü olacak. Buradan uyku süresi ve kalitesi takibi yapılabilecek. Apple Watch uyku takip özelliği ile ilgili dedikodular aylardır ortalıkta dolaşıyordu.

watchOS 7 ile birlikte geleceği söylenen bir başka özellik de saat kadranlarını arkadaşlar ve aile bireyleriyle paylaşmak olacak gibi görünüyor. Bunun, Apple Watch kullanıcılarına iOS’teki Watch uygulaması üzerinden saat kadranlarını paylaştırma imkanı tanıyacak. Bu paylaşım özelliği tamamen özelleştirilebilir saat kadranlarını alacağımız anlamına gelmiyor, ancak saat kadranlarını başkalarıyla paylaşabilmek de bu yönde bir başlangıç sayılabilir.

watchOS 7 ile takimetre de geliyor

Öte yandan watchOS 7’nin İnfografik Pro adlı yeni bir saat kadranı içereceği söyleniyor. Bu kadran takimetre özelliğine de sahip olacak. Takimetreler analog saatlerde kullanılır ve seyahat süresi veya gidilen mesafenin ölçümüne bağlı olarak geçe süreyi hız hesaplamasına çevirir. 9to5Mac, watchOS 7’nin çocuklar tarafından kullanılan Apple Watch’lar için ebeveyn kontrolleri de barındıracağını söylüyor. Fotoğraf bazlı saat kadranlarına getirilen iyileştirmeler, Watch uygulamasında yapılan bazı değişiklikler de watchOS 7 ile gelecekler arasında gibi görünüyor.

Apple iOS ve watchOS planlarını genellikle haziran ayında düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğinde aktarır. Ancak Apple henüz WWDC 2020 tarihini açıklamadı. Dünya çapında yaşanan koronavirüs tehlikesi ve bunun 2020’de düzenlenen teknoloji etkinlikleri üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulduğunda, iOS 14 ve watchOS 7 ile ilgili yenilikleri ne zaman duyacağımızı söylemek şu an için zor görünüyor.

İLGİLİ HABERLER