Teknoloji

Apple’dan WebKit açığı için iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1, macOS 11.3.1 ve watchOS 7.4.1 güncellemeleri

apple destek hattı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple akşam saatlerinde iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı. iOS 14.5.1, iPadOS 14.5.1, macOS 11.3.1 ve watchOS 7.4.1 güncellemeleri, Apple’ın aktif biçimde istismar ediliyor olabileceğini söylediği bir güvenlik açığına çözüm getiriyor.

Yukarıda belirttiğimiz güncellemeler, Apple’ın cihazınızda görüntülediğiniz web içeriğinin büyük bir çoğunluğun işleyen yazılım çerçevesi olan WebKit’te mevcut olan rastgele kod çalıştırma açığına çözüm getiriyor. Biraz daha anlaşılır biçimde aktaracak olursak, güncellemeler kötü niyetli web sitelerinin cihazınızda kontrol edilmemiş kod çalıştırmasını engelliyor. Bu nedenle, güncellemeyi pas geçmemeniz yararınıza olacaktır.

iPhone 5 veya 6, iPad Air veya Mini 2 ve 3 gibi daha eski bir cihazınız varsa Apple, sizin için de WebKit açıklarını gideren iOS 12.5.3 güncellemesini yayınladı.

Bu hikaye biraz tanıdık gelebilir. Bunun nedeni, son zamanlarda benzer güvenlik açıklarını kapatan iOS 14.4 ve 14.4.2 gibi iki güncelleme yapılmış olmasıdır. Mac’inizde Chrome veya Firefox gibi alternatif bir web tarayıcısı kullandığınız için güncelleme yapmanız gerektiğini düşünmüyorsanız veya Apple Watch’unuzla web’de gezinmiyorsanız bile, sahip olabileceğiniz tüm cihazları güncellemeniz gerekir. Çünkü WebKit, beklenmedik yerlerde kullanılabilir ve cihazlarınızda, özellikle de kötüye kullanılmış olabilecek güvenlik açıklarına açık kapı bırakılması hiçbir zaman iyi değildir.

Apple nisan ayının son haftasında iOS 14.5, iPadOS 14.5, macOS 11.3 ve watchOS 7.4 güncellemelerini yayınlamıştı. iOS 14.5 yüklü ve Face ID’li iPhone’lar ile watchOS 7.4’lü Apple Watch’ların birlikte kullanılarak yüz maskesinin takıldığı durumlarda ekran kilidinin Apple Watch ile geçilmesi gibi bir özellik getirilmişti. Bu özelliğin nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER