Teknoloji

Apple’dan güvenlik için önemli olan iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 ve watchOS 7.3.3 güncellemeleri

ios 14.4.2

Apple iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 ve watchOS 7.3.3 güncellemelerini yayınladı. Şirket, kullanıcıların bu güncellemelerini mümkün olduğu kadar hızlı şekilde yüklemelerini de tavsiye ediyor. Daha önce çıkmış iOS ve iPadOS 14.4.1 güncellemeleri gibi, bu güncelleme de bir güvenlik açığına çözüm getiriyor.

Bu arada Apple benzer şekilde, iPhone 6 veya 5S gibi iOS 14 güncellemelerini artık almayan cihazları için 12.5.2 güncellemesini de yayınladı.

Apple’ın iOS 14.4.2 ve iPadOS 14.4.2 güncelleme notu oldukça kısa, şu ifadeyi içeriyor:

Bu güncelleme önemli güvenlik güncellemeleri sunar ve tüm kullanıcılara önerilir.

Apple yazılım güncellemelerinin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için lütfen şu web sitesine gidin: https://support.apple.com/kb/HT201222

Güncellemenin çözüm bulduğu güvenlik açığı ile ilgili detaylar ise bu web sitesinde yer alıyor. Apple’ın güvenlik destek sayfasında aşağıdaki ifadeleri görüyoruz:

WebKit

Şunlar için geçerlidir: iPhone 6s ve üstü, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 2 ve üstü, iPad 5. nesil ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch (7. nesil)

Etki: Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, evrensel siteler arası komut dosyası oluşturmaya yol açabilir. Apple, bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğine dair bir rapordan haberdardır.

Açıklama: Bu sorun, nesne yaşam sürelerinin yönetimi iyileştirilerek giderildi.

CVE-2021-1879: Google Threat Analysis Group’tan Clement Lecigne ve Google Threat Analysis Group’tan Billy Leonard

Aynı durum watchOS güncellemesi için de geçerli. iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2, iOS 12.5.2 ve watchOS 7.3.3 güncellemelerinin hepsi, şu anda desteklenen cihazların tüm kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda olmalıdır. Bu, iOS / iPadOS 14.4 ve watchOS 7.3’ün ocak ayı sonlarında yayınlanmasından bu yana yapılan ikinci ara güncelleme niteliğini taşıyor.

iOS 14.4 çeşitli özellikler getiren bir güncellemeydi. Yalnızca bir güvenlik güncellemesi veya hata düzeltmesi değildi, ancak eklenen özellikler nispeten mütevazı nitelikteydi. Kameranın öncekinden daha küçük QR kodlarını okuma yeteneği, istenen davranışı sağlamak için Bluetooth aygıtlarını manuel olarak sınıflandırma seçeneği ve kullanıcılara kameranın “yeni, orijinal bir Apple kamera olarak doğrulanamadığını bildiren bildirimler” de yenilikler arasında bulunuyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER