Teknoloji

Apple’dan iOS 14 ve watchOS 7’nin getirdiği sorunlar için çözüm

ios 14.2

Apple iOS 14 ve watchOS 7 güncellemelerini geçtiğimiz ayın ortasında yayınlamıştı. Söz konusu güncellemeleri yükleyen bazı iPhone ve Apple Watch sahiplerinin çeşitli sorunlarla karşılaşması üzerine kolları sıvayan şirket, bu problemler için geliştirdiği çözümleri duyurdu.

Apple’ın internet sitesinde yayınlanan destek makalesinde, yeni işletim sistemlerini yükleyen kullanıcıların karşılaştıkları sorunların hepsinden bahsediliyor. Söz konusu problemler arasında iOS ve watchOS’in Sağlık uygulamalarında verilerin gösterilmemesi veya eksik gösterilmesi, uygulamaların yüklenmemesi ve hem iPhone’da hem de Apple Watch’ta pil tüketiminin artması bulunuyor.

Apple’ın destek makalesinde yedi problemin üzerinde özellikle duruluyor. Şirket, bu sorunlardan bir veya ikisiyle karşılaşanlara biraz zahmetli olan bir çözüm planını uygulamalarını öneriyor. Bu sürecin iPhone tarafında sistemin sıfırlanmasını gerektirebileceğini belirtmekte de fayda var.

Apple kullanıcılardan saatleri ve telefonları arasındaki eş zamanlamayı kaldırmalarını istiyor. Bunun ardından da sağlık verilerinin iCloud üzerinde yedeklenmesi gerekiyor. Ardından iPhone’daki tüm ayar ve içerikler siliniyor. Bu işlemin ardından da yedeklenen veriler yeniden yükleniyor.

Apple iOS 14 ve watchOS 7 yüklü cihaz sahiplerine önerdiği bu çözümün veri kaybını ve karşılaşılan diğer sorunları engelleyeceğini belirtiyor. iPhone ve Apple Watch sahiplerinin şikayetlerini gidermek için bu çözümün yeterli olup olmadığı yakında anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER