Teknoloji

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 yayınlandı, indirin

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 yayınlandı, indirin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği Sonbahar 2020 Etkinliğinin sonunda bir sürpriz yaparak işletim sistemlerinin büyük bir kısmı için güncellemeleri 16 Eylül’de yayınlayacağını açıklamıştı. Şirket, Türkiye için normal güncelleme zamanına uyarak iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 güncellemelerini yayınladı.

Her bir güncellemeyi desteklenen cihazlarda Ayarlar uygulaması altında yer alan Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz. Kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme imkanı olduğu için güncelleme işlemleri pratik oluyor. Ancak her ihtimale karşın bir cihaz yedeği almanızda fayda olacaktır.

iOS 14 hangi telefonlara geliyor?

iOS 14; Ana Ekran sayfalarında bugüne kadarki en büyük güncellemeye yer veren sürümde, göz alıcı bir şekilde yeniden tasarlanan araç takımları ve Uygulama Arşivi, App Clips ile App Store?dan yararlanmanın yeni bir yolu, Mesajlar uygulamasında güçlü güncellemeler ve daha fazlası yer alıyor.  Yeni araç takımları bir bakışta anlık bilgiler sunuyor ve herhangi bir Ana Ekran sayfasına farklı boyutlarda tutturulabiliyor. Kullanıcılar araç takımlarını bir araya getirerek zamana, konuma ve aktiviteye uygun araç takımlarını ön plana çıkarmak için aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanan bir Smart Stack oluşturabiliyorlar.

Ana Ekran sayfaları, araç takımları, iş, seyahat, spor, eğlence ve diğer ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş bir şekilde görüntüleyebiliyor. Ana Ekran sayfalarının sonunda yer alan Uygulama Arşivi, kullanıcının tüm uygulamalarını, gezinmesi kolay tek bir görünümde otomatik olarak düzenleyerek herhangi bir anda yararlı olabilecek uygulamaları akıllı bir şekilde ön plana çıkarıyor. Kullanıcılar kaç tane Ana Ekran sayfasının gösterileceğini seçebiliyor ve Uygulama Arşivi?ne hızlı erişim için sayfaları kolayca gizleyebiliyor.  Gelen FaceTime ve telefon aramaları ve Siri etkileşimleri, kullanıcıların yaptıkları işin bağlamından kopmamalarını sağlayan yepyeni, kompakt bir tasarımla sunuluyor. Resim İçinde Resim desteği sayesinde, iPhone kullanıcıları şimdi başka bir uygulamayı kullanırken video izleyebiliyor veya FaceTime aramalarını yanıtlayabiliyor.

iOS 14 aşağıdaki cihazlara yüklenebiliyor:

  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11
  • iPhone XS Max
  • iPhone XS
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone SE (1. Nesil)
  • iPhone SE (2020 – 2. Nesil)
  • iPod touch (7. Nesil)

iPadOS 14 hangi tabletlere geliyor?

iPadOS 14; gelen FaceTime ve telefon aramaları, Siri etkileşimleri ve Arama için kullanıcıların elindeki işe odaklanmasına yardımcı olan yepyeni kompakt bir tasarım sunuyor. Uygulamalardaki yeni kenar çubukları ve araç çubukları tüm kontrolleri tek bir yerde topluyor. Böylece uygulamalar daha da akıcı ve güçlü bir hale geliyor. iPad için Scribble gibi yeni Apple Pencil özellikleri el yazısıyla not alarak çalışmak için yepyeni bir yol sunuyor. ARKit 4 ise yepyeni Depth API ile geliştiricilerin uygulamalarına daha da güçlü özellikler eklemesine imkan veriyor.

iPadOS 14; iPad Air 2 ve daha yeni modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad 5. nesil ve daha yeni modelleri, iPad mini 4 ve daha yeni modelleri için ücretsiz olarak indirilebiliyor.

watchOS 7 destekleyen modeller

watchOS 7, paylaşılabilen ve keşfedilebilen saat kadranı konfigürasyonlarıyla kişiselleştirme yeni bir seviyeye taşınırken uyku izleme, otomatik el yıkama algılama, dansın da içinde bulunduğu ek antrenman türleri ve yeni bir işitme sağlığı özelliği gibi yenilikler kullanıcıların genel sağlık durumunu daha iyi yansıtmaya olanak veriyor. Ve tüm bu özellikler kullanıcı gizliliğine önem verilerek tasarlanıyor. Bileğinizdeki Harita uygulaması şimdi bisiklet için de yol tarifi sunuyor ve Siri?ye diller arası çeviri özelliği ekleniyor.

watchOS 7, iOS 14 veya daha yeni sürümü yüklü iPhone 6s veya daha yeni bir iPhone modeliyle eşleştirilmiş Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 4 veya Apple Watch Series 5 için sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER