Teknoloji

Apple iOS 14 için artık güvenlik yaması çıkarmayacak

apple ios 14 inceleme

Apple iOS 15’in dağıtıma çıkmasının ardından da iOS 14 için güvenlik yaması yayınlamaya devam ediyordu. Ancak şirket tarafından Ars Technica’ya gönderilen açıklamada, bu politikanın artık uygulanmayacağı beliritildi.

Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz yılın haziran ayında iOS 15 ve iPadOS 15 hakkındaki ilk bilgileri açıkladığında önemli bir duyuru yapmıştı. iPhone üreticisi, iOS 15 ile iPadOS 15’in yayınlanmasının ardından da iOS 14 ve iPadOS 14 için kritik güvenlik yamalarının dağıtımının süreceğini açıklamıştı.

Bu açıklama, iPhone ve iPad sahiplerine yeni işletim sistemlerine geçiş konusunda aceleci davranmama imkanı sağlamıştı. Güvenlik yamalarını almaya devam eden kullanıcıların iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemeleri için acele etmediği de Apple tarafından paylaşılan rakamlarda açıkça görülmüştü.

Apple iOS 14 için güvenlik yaması dağıtımına devam edeceğini açıkladığında bunun belirli bir süre için geçerli olacağını vurgulamıştı. Yama dağıtımının bitişi için kesin bir tarih vermeyen şirket, sonunda doğru zamanın geldiğine inanmış gibi görünüyor. Şirket iOS 14 için son olarak iOS 14.8.1 güncellemesini çıkarmıştı. Bu güncellemeyi yüklemeyenlere artık doğrudan iOS 15.2.1 güncellemesi sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER