Teknoloji

Apple iOS 14.2 ile maskeli yüz emojisini güldürecek

apple ios 14.2 emoji
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, dünyanın içinde bulunduğu duruma uygun hareket ederek iOS 14.2 ile birlikte tıbbi maskeli yüz emojisinde bir değişikliğe gidiyor. iOS 14.2 güncellemesiyle söz konusu emojinin çatık ifadesinin yerini gülen gözler ve parlak yanaklar alacak.

Emojipedia sitesindeki yazıya göre, Apple’ın yenilenmiş maskeli yüz emojisinin temelinde şirketin standart gülen yüz emojisi bulunuyor. Şirket, iOS 14.2 ile birlikte bu emojinin üzerine doğrudan bir maske yerleştirecek.

Bu konuda Samsung’un Apple’dan daha önce harekete geçtiğini belirtmek gerekiyor. Güney Koreli şirketin 2013’ten beri kullandığı tıbbi maskeli yüz emojisi, koronavirüs salgını patlak verene kadar oldukça hasta görünüyordu.

Ancak salgınla beraber maske kullanımının dünya genelinde bir standart hâline gelmiş olmasının ardından Samsung’un emojisi de daha güler yüzlü hâle geldi. Samsung’un bu değişikliği daha mart ayında yaptığını belirtmekte fayda var. Güney Koreli şirket, bu konuda oldukça hızlı davrandı.

Apple iOS 14.2 için bir yayın tarihi açıklamadı. Ancak herkese açık beta sürümü yayınlanan iOS 14.2’nin yıl sona ermeden dağıtıma çıkması bekleniyor. iOS 14.2 ile birlikte iPhone sahiplerine başka yeni emojiler de sunulacak.

İLGİLİ HABERLER