Teknoloji

iOS 14.0.1 güncellemesi ile varsayılan e-posta ve internet tarayıcısı sorununa çözüm

ios 14.3 yenilikler

iOS 14 ile gelen yenilikler arasında dikkat çekici olanlardan bir tanesi varsayılan e-posta veya internet tarayıcısı uygulamalarını değiştirebilmek oluyor. Ne var ki, yeni sürüm yayınlandıktan sonra bunu deneyen bazı kullanıcılar, cihazlarını yeniden başlattıktan sonra saptanmış seçeneklerin Mail veya Safari’ye geri döndüğünü bildirmişlerdi. iOS 14.0.1 güncellemesi ile Apple, bu soruna da çözüm getiriyor.

iPhone için iOS 14.0.1, iPad için iPadOS 14.0.1 ve Apple Watch için watchOS 7.0.1 güncellemelerini çıkaran Apple, bu sayede yeni işletim sistemi sürümleri için de ilk güncellemeleri yayınlamış oldu.

Şimdi tercih edilen saptanmış internet tarayıcısı olarak Google Chrome, Firefox veya Microsoft Edge’i; e-posta uygulaması olarak da Gmail, Outlook ya da Spark’ı ayarlarsanız, yeniden başlatma sonrasında da seçimleriniz aynı şekilde kalmaya devam ediyor.

Apple’ın sunduğu güncelleme notlarına baktığımızda aşağıdaki değişikliklerin ve hata düzeltmelerinin de yer aldığını görüyoruz:

  • iPhone’unuzu yeniden başlattıktan sonra saptanmış tarayıcı ve e-posta ayarlarının sıfırlanmasına neden olan bir sorunu düzeltir.
  • iPhone 7’de ve iPhone 7 Plus?ta kamera önizlemelerinin görüntülenmesini engelleyen bir sorunu çözer.
  • iPhone’unuzun Wi-Fi ağlarına bağlanmasına engel olan bir sorunu düzeltir.
  • Bazı e-posta sağlayıcılarıyla e-posta gönderilmesini engelleyen bir sorunu çözer.
  • News araç takımında görüntülerin görünmesine engel olan bir sorunu düzeltir.

Eğer telefonunuzda otomatik güncelleme açık değilse veya bir bildirim gelmediyse, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek güncellemeyi indirebilirsiniz. Apple güvenlik güncellemeleri hakkında daha fazla bilgiye de bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER