Teknoloji

iOS 14.2 ve iPadOS 14.2 beta geliştiriciler için yayınlandı

ios 14.2 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemelerini yayınladıktan hemen sonra iOS 14.2 ve iPadOS 14.2 güncellemelerini beta hâlinde geliştiricilere dağıtmaya başladı. Daha öncesinde bu gelen beta sürümünün varlığı Xcode beta güncellemesi sayesinde görülmüştü.

MacRumors’ın haberine göre, iOS 14.2 ve iPadOS 14.2 beta sürümleri Apple Geliştirici Merkezi üzerinden veya uygun geliştirici profili dosyasının indirilmesi durumunda kablosuz bağlantı üzerinden indirilebiliyor.

iOS 14.2 ile gelen yenilikler hakkında fazla herhangi bir ipucu yok. Ancak bu güncellemenin çeşitli özelliklere, hata düzeltmeleri ve iyileştirmelere odaklanacağı söyleniyor. İlk iOS 14 sürümüne yetişmeyen bazı özellik ve iyileştirmelerin gelecek sürümle gelmesini bekleyebiliriz.

MacRumors, Shazam Müzik Tanıma özelliği şeklinde yeni bir özelliğin Denetim Merkezi içine yerleştirildiğini söylüyor. Bu durumda dinlediğiniz ve beğendiğiniz bir parçanın adını ve kimin söylediğini uygulamayı indirmeden, kolay şekilde belirleyebilirsiniz. Ayrıca Apple, Apple Music tavsiyelerini Denetim Merkezi içindeki Şimdi Çalınıyor aracına ekleyen ve müzik aktif bir şekilde çalınmadığında bunları gösteren yeni bir müzik özelliğini de eklemiş gibi görünüyor.

Apple’ın neden iOS 14’ten bu sürüme atladığına dair bir yorum da var. iOS 14.1 sürümünün muhtemelen ekim ayında çıkacak yeni iPhone 2020 modellerine has olacağı, bu cihazlarda yüklü olarak geleceği tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER