Teknoloji

Apple’dan iPhone 12 serisine özel iOS 14.2.1 güncellemesi

apple iphone 12
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iOS 14.2.1 güncellemesini yayınladı. Anlaşıldığı kadarıyla yeni iPhone 12 ve iPhone 12 Pro serisi cihazları hedefleyen bu güncelleme birtakım hata düzeltmelerini barındırıyor. Bunların arasında iPhone 12 mini’de kilit ekranının donması problemine getirilen çözüm de bulunuyor.

iPhone 12 mini geçen cuma günü yurt dışında satışa sunuldu. Bazı kullanıcılar kısa bir süre sonra kilit ekranıyla ilgili bazı hassasiyet sorunlarını rapor etmeye başladılar. Telefonlarının kilidini açmak için kilit ekranını yukarı sürükleyen kullanıcılar bazı problemler yaşadı. Aynı zamanda el fenerini açma veya kamera düğmesini kullanmada da sorunların olduğu bildirildi.

Bu kilit ekranı problemlerinin nedeni tam olarak bilinmiyor. Neyse ki, Apple bu sorunların çözümünü bulmuş. Gelen iOS 14.2.1 güncellemesiyle birlikte iPhone 12 mini’deki bu kilit ekranı sorunları da gideriliyor.

Öte yandan Apple, iOS 14.2.1 güncellemesinin bazı MMS mesajlarının alınamamasına veya Made for iPhone etiketli bazı duyma cihazlarıyla ilgili ses kalite sorunlarına da çözüm getirdiğini söylüyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, güncellemeler daha çok Apple’ın en yeni akıllı telefonlarını hedefliyor gibi görünüyor. Daha eski iPhone modellerinde iOS 14.2 en güncel sürüm olarak görülüyor. iPhone 12 serisinin yeni üyeleri henüz Türkiye’de satışa sunulmadı.

İLGİLİ HABERLER