Teknoloji

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 güncellemelerinin yayın tarihi belli oldu

apple ios 14

Apple’ın iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV için hazırladığı en yeni yazılım güncellemeleri yayına hazır hâle geldi. Apple, bugün düzenlediği etkinlikte iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 güncellemelerinin 16 Eylül’de yayınlanacağını açıkladı.

iOS 14 ile birlikte iPhone’un ana ekranına ilk kez araç takımları eklenebilecek. Tüm uygulamaları Uygulama Kütüphanesi’nde toplayan işletim sistemi, Resim içinde Resim (PiP) modunu da getiriyor. Çeviri uygulaması da güncellemenin önemli yenilikleri arasında bulunuyor.

iPadOS 14’te ise kullanıcılara Apple Pencil ile daha fazla şey yapma imkanı veriliyor. Yeni “Scribble” özelliğiyle kullanıcıların iPadOS’in herhangi bir yazı alanına el yazısıyla ekledikleri notlar, otomatik olarak metine dönüştürülecek. Apple’ın yerel uygulamalarına da büyük ekran alanından daha iyi faydalanmaları için kenar çubukları ve genişletilmiş menüler ekliyor.

ipados 14
iPadOS 14

Apple hem iOS 14 hem de iPadOS 14’te Mesajlar uygulamasında sunulan deneyimi biraz daha iyileştiriyor. Harita uygulamasına bisiklet rotalarının eklenmesi, gelen arama bildiriminin küçültülmesi ve Müzik uygulamasının tasarımının değişmesi de yapılan yenilikler arasında bulunuyor.

watchOS 7

watchOS 7 ile birlikte paylaşılabilen ve keşfedilebilen saat kadranı konfigürasyonlarıyla kişiselleştirme yeni bir seviyeye taşınırken uyku izleme, otomatik el yıkama algılama, dansın da içinde bulunduğu ek antrenman türleri ve yeni bir işitme sağlığı özelliği gibi yenilikler kullanıcıların genel sağlık durumunu daha iyi yansıtmaya olanak veriyor. Ayrıca tüm bu özellikler kullanıcı gizliliğine önem verilerek tasarlanıyor. Bileğinizdeki Harita uygulaması şimdi bisiklet için de yol tarifi sunuyor ve Siri?ye diller arası çeviri özelliği ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER