Teknoloji

iOS 15 ilk iki günde iOS 14 kadar ilgi görmedi

ios 15.4

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 15, geçtiğimiz pazartesi günü kullanıcılarla buluşmuştu. İlk veriler, iOS 15’in 48 saatlik indirme oranının iOS 14’ün altında kaldığını gösteriyor.

Araştırma şirketi Mixpanel’ın verilerine göre, uyumlu iPhone sahiplerinin yüzde 8.59’luk kısmı iOS 15’i çıkışının ardından 48 saat içinde cihazlarına yükledi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan iOS 14’te ise 48 saatlik benimseme oranı yüzde 14.68 seviyesindeydi.

Mixpanel, iOS sürümlerinin benimseme oranlarını internet sitelerine yapılan ziyaretler ve mobil analiz yazılım geliştirme kitlerinin yardımıyla ölçüyor. Apple ise şimdilik bu konuda resmi bir bilgi vermiş değil.

Apple’ın haziran ayında yaptığı açıklamada, iOS 14’ün uyumlu cihazların yüzde 85’inden fazlasında yüklü olduğu belirtilmişti. Mixpanel ise geçtiğimiz nisan ayında iOS 14’ün kullanım oranını yüzde 90.45 olarak açıklamıştı.

iOS 15’in çıkış performansının iOS 14’ün arkasında kalmasını açıklayabilecek bazı faktörler mevcut. Kısa süre önce yayınlanan iOS 14.8 güncellemesiyle kullanıcılar iOS 14’te kalmaya ve önemli güvenlik güncellemelerini almaya devam edebiliyor. Buna ek olarak, henüz iOS 14.8’e geçiş yapmayanlar için bu güncelleme Ayarlar menüsünde iOS 15’ten daha belirgin şekilde görünüyor.

iOS 14 yayınladığında uygulamaları silmeden ana ekrandan kaldırmak, araç takımları eklemek ve uygulama ikonlarını özelleştirebilmek gibi özellikleri de beraberinde getirmişti. Bu özellikler de kullanıcıları hızlı hareket etmek konusunda teşvik etmişe benziyor.

iOS 15 ile sunulması planlanan bazı yenilikler ise şimdilik mevcut değil. Bunlar arasında en dikkat çekicisi SharePlay’in eksikliği. Ancak Apple’ın iOS 15.1 ile birlikte bu özelliği sunacağı da biliniyor.

İLGİLİ HABERLER