Teknoloji

iOS 15 hâlâ iOS 14’ü geçebilmiş değil

ios 15.7

iOS 15 geçtiğimiz ayın ortasında dağıtıma çıkmıştı. Dağıtımın başlamasının ardından çıkan haberlerde yeni güncellemenin benimseme hızının iOS 14’ün arkasında kaldığı belirtilmişti. Aradan geçen iki haftalık sürede bu durum pek değişmemişe benziyor.

Araştırma şirketi Mixpanel’in verilerine göre, dağıtımın başlamasının ardından iOS 15’e geçiş yapan cihazların oranı yüzde 8.59’da kalmıştı. Geçtiğimiz yıl çıkan iOS 14 için bu oran yüzde 14.68’di. 15 günden sonra da iOS 15’in benimseme hızı iOS 14’ün altında kalmaya devam ediyor.

Mixpanel’in güncel verilerine göre, iOS 15’in 5 Ekim 2021 itibarıyla benimseme oranı yüzde 22.22’ye çıktı. iOS 14’ün 5 Ekim 2020’deki benimseme oranı ise yüzde 41.97’ydi. Burada Mixpanel’in iOS’in benimseme oranlarını uygulama ve web sitelerinden gelen verilerle hesapladığını belirtmekte fayda var. Apple’dan henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

Benimseme hızının iOS 14’e kıyasla yavaş kalmasının altında bazı nedenler mevcut. Ancak bunların hiçbiri Apple tarafından gündeme getirilmiş değil. Öncelikle iOS 15’le sunulması beklenen bazı özelliklerin çıkışı ertelenmiş durumda. Bunlar arasında Share Play öne çıkıyor. Buna ek olarak, kullanıcılara artık iOS 14’te kalabilmek ve önemli güvenlik güncellemelerini alabilmek gibi bir seçenek de sunuluyor.

iOS 15 benimseme oranının düşük kalması güvenlik açısından bir sorun yaratmıyor. Ancak bu durum geliştiricilerin uygulamalarını iOS 15’in yeniliklerine uygun olarak güncellemesini bir nebze de olsa geciktirme potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER