Teknoloji

Outlook iOS ve Android uygulamaları için yeni özellikler yolda

Outlook kullanıcılarının başına dert olan çökme sorunu gideriliyor

Microsoft, Outlook iOS ve Android uygulamaları için hazırladığı yeni özellikleri duyurdu. Söz konusu özellikler arasında e-postalara emojilerle reaksiyon verebilme, sesli komutlar ve Cortana desteğinin kapsamının genişlemesi gibi özellikler bulunuyor.

Apple, iOS 14 güncellemesini geçtiğimiz hafta yayınlamıştı. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılara ana ekranlarına da araç takımı imkanı ekleme sunulmuştu. Pek çok geliştirici de bu değişikliğe bağlı olarak yeni araç takımları hazırlamıştı. Microsoft da bu doğrultuda Outlook kullanıcılarının takvimlerini görebilecekleri yeni bir araç takımı çıkardı. Burada farklı hesaplardaki toplantı ve görüşmeleri bir arada görmek mümkün oluyor.

Outlook için watchOS 7 tarafında da benzer iyileştirmeler sunuluyor. Kullanıcılar watchOS 7’deki takvim komplikasyonu üzerinden okunmamış e-posta sayılarını görebilecek. Bu takvim komplikasyonu kullanıcıların uygunluk durumlarını da ayarlamalarını sağlıyor.

Sesli komut desteği önümüzdeki ay hem Android hem de iOS’te Outlook kullanıcılarıyla buluşmaya başlayacak. Sesli komutlar e-posta yazdırma, arama ve randevuları takvime kayıt gibi işlerde kullanılacak.

Microsoft, mobil cihazlarda sunduğu “Play my Emails” (E-postalarımı Çal) özelliğinin kapsama alanını da genişletiyor. Daha önce sadece ABD’de kullanılabilen bu özellik Avustralya, Birleşik Krallık, Hindistan ve Kanada’da da kullanıma sunulacak. Bu özellik, Cortana’dan yararlanarak gelen e-postaları sesli olarak okuyor.

Sosyal ağlarda sıklıkla kullanılan emoji reaksiyonları da Outlook’a geliyor. Microsoft, söz konusu özelliğin bu yıl içinde Outlook’un mobil uygulamalarına ekleneceğini duyurdu. Kullancılar e-postalara hızlı biçimde yanıt vermek için emojiler arasından uygun olanını seçebilecek.

Outlook iOS ve Android uygulamalarına eklenecek bu yenilikler yakında veya bu yıl sona ermeden kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER