Ulaşım

Volvo’dan elektrikli otomobil dönüşümü için 2030 hedefi

volvo xc40 recharge elektrikli otomobil

Volvo, 2030 itibarıyla sadece elektrikli otomobil satacağını açıkladı. Benzinli ve dizel otomobil satışını rakiplerine kıyasla daha erken bırakacak olan şirket, önemli bir diğer kararı da duyurdu. Volvo, elektrikli otomobillerin satışını çevrimiçi ortama taşıyarak bayileri aradan çıkarmayı planlıyor. Şirket böylelikle müşterileriyle daha doğrudan bir bağ kurmayı amaçlıyor.

Volvo’nun 2030 hedefi, daha önce açıklanan bir planın devamı olarak tanımlanabilir. Şirket, 2025 itibarıyla araç portföyünün yüzde 50’sinin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedeflediğini duyurmuştu. Volvo’dan yapılan yeni açıklamada ise akaryakıtlı otomobillerin sonunun geldiğine dair sağlam bir kanının oluştuğu belirtildi.

Volvo’nun teknoloji şefi Henrik Green, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İçten yanmalı motora sahip otomobiller için bir gelecek yok. Sadece elektrikli otomobiller üreten bir şirket olmaya kararlıyız ve bu dönüşümü 2030 itibarıyla tamamlamayı amaçlıyoruz.”

Volvo, fiyatları merkezden kontrol etmeyi ve satışları da web sitesi üzerinden yapmayı planlıyor. Ancak bu durum galerilerin tamamen devredışı kalacağı anlamına gelmiyor. Potansiyel alıcıları otomobilleri Volvo’nun galerilerine gelip görebilecek. Bu galeriler de teslimat ve servisleri ön plana alacak şekilde yeniden tasarlanacak.

Volvo elektrikli otomobil dönüşümünde belirlediği hedeflerle Tesla’yı takip ediyor. Sadece elektrikli otomobiller üreten Tesla, satışları da internet üzerinden yapıyor. Ford da 2030 itibarıyla sadece elektrikli otomobil satma hedefini duyurmuştu. Kısa süre önce Jaguar’dan da benzer bir açıklama gelmişti. Ancak Jaguar’ın Volvo’dan da daha iddialı hareket ettiğini ve hedef olarak 2025’i seçtiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER