Ulaşım

Ford elektrikli ve sürücüsüz otomobillere yatırımını artırıyor

ford mustang mach-e elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ford elektrikli ve otonom otomobiller için 2025’e kadar 29 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Şirket bundan bir yıl önce, 2022’ye kadar 11.5 milyar dolarlık yatırım taahhüdünde bulunmuştu. 29 milyar doların 7 milyar dolarının sürücüsüz otomobillere, 22 milyar dolarının ise elektrikli otomobillere harcanması planlanıyor. Şirket geçtiğimiz beş yıllık dönemde de elektrikli otomobiller için 7 milyar dolar harcadı.

Bu yeni otomobillerin bazıları elektrikli hibrit araçlar, bazıları ise tamamen elektrikli modeller olacak. Mustang Mach-E, elektrikli F-150 ve E-Transit van da bu otomobiller arasında yer alıyor. Ford’dan yapılan açıklamada, lüks araç markası Lincoln’un temeline de elektrikli otomobillerin yerleştirileceği belirtildi.

Ford CEO’su Jim Farley, şirketin tüm planlarını hızlandırdığını dile getirdi. Pil kapasitesini artırmak, maliyetleri iyileştirmek ve üretim zincirine daha fazla elektrikli araç entegre etmek şirketin hedefleri arasında yer alıyor.

Farley, Ford CEO’luğu görevini geçtiğimiz yıl Jim Hackett’ten devralmıştı. Farley’in dümene geçmesiyle birlikte şirket elektrikli ve otonom araç pazarında lider olmak için daha agresif bir tavır içine girmiş durumda. Tesla ve General Motors gibi rakiplerinin ardından gelen Ford, pazara geç dahil olmasının açığını kapatmaya çalışıyor.

Ford elektrikli otomobilleri geleceğinin merkezine yerleştiren tek üretici değil. Mercedes ve Volkswagen de iklim değişikliğine paralel olarak elektrikli otomobilleri ön plana almış durumda. Uzun süredir elektrikli araçlar üzerinde çalışan General Motors da elektrikli ve sürücüsüz otomobiller için 27 milyar dolarlık bir yatırım planlıyor.

İLGİLİ HABERLER