Ulaşım

Volkswagen’in yeni elektrikli aracı ID 5 çıkış tarihi ile ilgili önemli ipucu

volkswagen id 5

Volkswagen, bir sonraki elektrikli aracı ID 5’in üretimine Almanya’da, 2021’in ikinci yarısında başlayacağını doğruladı. ID 5’in ilk pilot serisinin üretimine çoktan başlandığını, otomobil üreticisi attığı tweet ile duyurdu.

ID 5, kompakt SUV modeli olan ID 4‘ün coupe, diğer bir deyişle spor versiyonu olacak. ID 4 de geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika’da satılmaya başlanmıştı. ID 4, VW’in modüler MEB elektrik mimarisini barındıran Kuzey Amerika’daki ilk model olacak. Bu otomobilin selefi ID 3 ise sadece Avrupa’da satılmıştı.

Bu arada Volkswagen, ID 5’in Kuzey Amerika’da satışa çıkmayabileceğini söylüyor. Şirket adına konuşan bir temsilci, bu otomobili ABD’ye getirmeye yönelik henüz somut bir planın olmadığını kaydetti.

Tweetin kabaca çevirisinde, “Resmi: #VWID3 & #VWID4 üzerine #VWID5! @WN_Wolfsburg ile görüşen #VW patronu Ralf Brandstätter’in duyurduğu gibi, coupé SUV # #Zwickau‘da üretilecek. Pazar lansmanı: 2021’in 2. yarısı! İlk pilot serisi ile testler sürüyorr… #emobilite.” deniliyor.

Ayrıca VW’nin ID elektrik serisi büyük bir SUV (ID Roomzz), bir kumsal arabası (ID Buggy) ve VW’nin bir teslimat aracı çeşidi olarak nitelendirdiği simgesel mikrobüsünün (ID Buzz) yenilenmiş bir versiyonunun konsept versiyonlarını da içeriyor. Hepsi Volkswagen’in MEB olarak bilinen modüler elektrikli araç platformu üzerine inşa ediliyor.

ID araç ailesi, VW’nin pille çalışan aktarma organlarına yönelik ilk hamlesi olmayacak. E-Golf, ilk olarak 2012’de piyasaya sürüldü, ancak otomobil üreticisi odak noktasını MEB yapımı araçlarına kaydırdığı için üretimi 2020’de durduruldu. VW yan kuruluşu Porsche’nin ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan 2019’da satışa sunuldu. Volkswagen Grubu’na ait Audi’nin ilk pilli elektrikli SUV’si E-Tron 2018’de piyasaya sürüldü. Tüm bu araçlar VW’nin yükselen elektrikli araç pazarına hakim olma çabasında önemli görev üstleniyor.

Öte yandan, bu elektrikli otomobiller VW’nin emisyon testlerini kandırmak için 11 milyon dizel otomobile yasadışı yazılım yüklemekle suçlandığı, altı yıl önce patlayan Dieselgate skandalının yarattığı kötü ünü gidermesine yardım etmekte büyük önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER